16 Şubat 2010 | Salı

Alex lider değil

* Ben bu kadar kötü oynayan bir Manisa görmedim. Buna karşılık F.Bahçe son dakikada yenilmekten kurtuldu. Türkiye'de futbol kötü oynanıyor. Çok acı
* Bu Manisa kümede kalır mı; kalmaz. Bu F.Bahçe şampiyon olur mu; olmaz. Peki kim şampiyon olacak? G.Saray mı, Beşiktaş mı? İnanılır gibi değil
* Alex'in umrunda değil maç. Lugano olmadığı zaman hem Fener'in lideri olmuyor, hem de savunma çöküyor. Sert mert ama iyi futbolcu. Asil oynuyor

_İlginç bir haftayı geride bıraktık. Fenerbahçe, Manisa karşısında puan kaybedince maç yapmayan Galatasaray liderliğe yükseldi.
Galatasaray'ın nasıl şampiyon olabileceğini anladım ben bu hafta!.. Demek ki Galatasaray'ın şampiyon olabilmesi için oynamaması lazım. Oynadığı haftalarda lider olma fırsatı eline geçti, hiçbirini kullanamadı ama oynamadığı hafta lider oldu. Bundan sonra da oynamazsa ligi şampiyon bitirir!.. Görüntü budur.

_Bu sene de bir ikram yarışı izleyeceğiz galiba!..
Bütün takımlar 'Ben bu sene şampiyon olmak istemiyorum' havasındalar. Geçen sene de böyleydi zaten... Beşiktaş geçen sene öyle aradan sıyrıldı. Bu sene de durum farklı değil. Oynamayan Galatasaray lider oldu. Futbolun bu kadar tatsız, bu kadar zevksiz ve de bu kadar sinir bozucu olması çok acı Türkiye açısından... Bir yandan 'Marka değeri arttı' diyoruz '500 milyon dolar' diyoruz ama gerek tribünlerde, gerek televizyon başında maç seyretmenin keyfi yok. Haftanın en gollü maçı, en keyifli olması gereken maçı ama oynanan futbol ortada!.. Bu kadar kötü bir maç olabilir mi? Normal bir Fenerbahçe o Manisa'yı beşler... Ben bu kadar kötü top oynayan bir Manisa görmedim. Buna karşılık Fenerbahçe son dakikada yenilmekten kurtuldu! Niye? Orta sahayı bomboş bırakmış bir Manisa var. Kendi sahasında oynarken üstelik!.. Geriye yaslanmanın bu kadarı olmaz!.. İleride kontratak için adam bırakmışlar, geri kalan herkes Manisa'nın 18'i üzerinde. Fenerbahçe gibi hücum silahları olan bir takıma karşı savunmada oynamak, orta sahayı tamamen ona bırakmak intihar. Maç bir başladı. Fenerbahçe her atakta gol pozisyonuna giriyor ve Reha Kapsal herhangi bir önlem almıyor. Manisa öyle devam ediyor. Buna karşılık Fenerbahçe atamıyor. Manisa yemediğinden değil Fenerbahçe atamadığı için ilk yarı 5 bitmedi. Doğru dürüst bir kaleci de yok Manisa'nın kalesinde. İlker katiyen güven vermiyor.

KAPSAL İNTİHAR ETTİ
Oyundan çıktığı zaman "Yerine geçen daha iyi" dedim. Bulut'u ilk defa duyduğum halde... "Nereden biliyorsun Hıncal ağabey?" dediler. "Bundan kötüsü olmaz da onun için" dedim. Fıkradaki gibi... Kötü savunma yapan, kötü kalecisi olan bir takım karşısında Fenerbahçe topları dağlara taşlara vurdu, çok kötü şutlar attı. Şimdi bu Fenerbahçe nasıl şampiyon olacak? Sen bu Manisa'yı yenemezsen!.. Peki bu Manisa nasıl kümede kalacak? Sen bu kadar avucuna konan galibiyeti kaçırırsan!.. Ben şunu anlamıyorum. Maçın bitmesine iki dakika kala aslında beş yiyeceğin bir maçta 2- 1 öne geçmişsin. Fenerbahçe'ye karşı geriye çekilmenin, herhangi bir takıma karşı geriye çekilmenin intihar olabileceğini Reha Kapsal nasıl düşünmüyor? Çok da iyi tanırım Reha'yı... Çok da iyi hocadır... Ama demek ki bir yerde düğümleniyor... 2- 1'den sonra Manisalı futbolcuların yaptıkları iş sadece topu ileriye vurmak! Topu ileriye vurmak, ileride Manisalı oyuncu olmadığı için 'Tekrar bizim kalemize gelin' demek. Böyle vakit geçirilir mi? Üstelik Fenerbahçe de 2-1 mağlup, bütün savunma güvenliğinden vazgeçmiş. Topa bassalar, ayağa oynasalar, hücumu düşünseler, üçüncü golü Manisa atar. 2-2 olmaz maç. O saatten sonra gol olacaksa Manisa atar golü... Hayır. 'Üstüme gelin, golü atın' diyor Manisa! Orada Semih gibi bir golcü var, orada Gökhan gibi bir golcü var, orada Alex gibi uzaktan vuran bir adam var, orada Vederson gibi uzaktan vuran adam var. Bu kadar çok gol silahı olan bir takıma karşı sen oyunu kendi 18'inde nasıl kabul edersin!.. İntihar etti. Şimdi bu Manisa kümede kalır mı; kalmaz. Bu Fener şampiyon olur mu; olmaz. Peki kim olacak şampiyon? Beşiktaş mı olacak, Galatasaray mı olacak, Kayseri mi olacak? İnanılır gibi değil.

_Son maçlarda Fenerbahçe savunması alarm veriyor gibi. Manisa'nın attığı golleri adeta seyrettiler. Volkan'da da bir düşüş var.
Volkan ne yapacağı belli olmayan bir kaleci... Bazen harikalar yaratıyor, bazen seyrediyor topu, bazen elinden kaçırıyor, bazen içeri yumrukluyor. Ama kaleci yok Türkiye'de. Nereden bakarsan bak Türkiye'nin en iyi kalecisi hâlâ Rüştü.

TUNCAY'A BENZİYOR
_Lugano'nun eksikliği de hissedildi.
Fenerbahçe savunmasının en önemli adamı Lugano. İki sebepten önemli adamı: 1- İyi savunma oyuncusu. 2- Gerçekten bir takım oyuncusu. Tuncay gitti onun yerinde Lugano var. Lugano olmadığı zaman takımın lider eksikliği var. Alex lider falan değil. Alex'in umurunda değil maç. Lugano öyle değil, Lugano çırpınıyor ve arkadaşlarını da ateşliyor. Lugano sert mert ama iyi futbolcu. Türk futbolunda en sevdiğim adamlardan bir tanesi. Alex ve Emre mesela çok çirkin fair-play'e yakışmayan hilelerle 'rakip kart görsün, rakip oyundan atılsın' diye çırpınıyor. Manisa maçında da vardı. Lugano aslında fevkalade asil oynuyor futbolu. En sert adam olmasına rağmen... O sertliği oyunun gereği. 'Adamı sakatlasın' diye sertlik yapmıyor, kasten bir şey yapmıyor. Hırsı, takım aşkı, yüreği ve oyun tarzı onu öyle yapıyor. Kendini yere atıp da 'Bu adama niye sarı kart göstermedin' demiyor Alex ve Emre gibi... Ve Lugano olmadığı zaman Fenerbahçe'nin hem lideri olmuyor, hem de savunma çöküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor