İbrahim Üzülmez

İbrahim Üzülmez

21 Nisan 2014 | Pazartesi

Beşiktaş'ın en büyük şansı Bilic

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini nasıl buldunuz? Oyun tatmin etti mi?

Dünkü derbinin ilk yarısında iki takım da iyi mücadele etti, iki takım da iyi oynadı.
Fenerbahçe maça iyi başladı ve öne geçti. Daha sonra Beşiktaş oyunu dengeledi ve skoru da eşitledi. Bundan sonra daha çok Fenerbahçe ceza alanında oynanan bir maç görüntüsü vardı. Şunu da belirtmek istiyorum; Beşiktaş'ın en önemli futbolcusu Atiba'nın Sow gibi bir golcü varken böylesine çizgi defansta yakalanmaması gerekiyor. Sow kaliteli, zeki ve çok hızlı bir oyuncu, araya atılan topta Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
Atiba'nın burada kademe hatası var. Maçın geneline baktığımız zaman ise Beşiktaş birçok eksiği olmasına ve 10 kişi kalmasına rağmen mücadele eden bir takım görüntüsündeydi.
Güçlü rakibi ile başa baş mücadele etti. Fenerbahçe çok topa hakim görüntüde olmasına rağmen bunu pozisyon anlamında değerlendiremedi.
Bilakis Beşiktaş eksik oynadığı dönemlerde Fenerbahçe'nin hücuma çok adamla çıkmasının avantajını yakaladı ama Mustafa Pektemek ve Almeida ile net pozisyonları değerlendiremedi.

Beşiktaş'ın hocası Bilic'in uyguladığı taktik nasıldı?

Takımı her zamanki gibi sahaya çıkardı. Ama ben Atiba'nın sağ bekte başlamasını yadırgadım. Özellikle ilk yarı Jones etkili olamadı, hatta takımını 10 kişi bırakabilirdi.
Belki Bilic ikinci yarının başında Necip ile Atiba'yı yer değiştirebilirdi. Ama taktiksel anlamda Hırvat hoca özellikle stoperler Dany ve Franco'yu Emenike'ye yakın oynatarak doğru olanı yaptı.

İki kırmızı kartın çıkması neyin göstergesi?

Beşiktaş'ta İsmail de Motta da tecrübeli. İki oyuncunun da kırmızı kart görmesi tamamen konsantrasyondan kaynaklanan bir durumdu.
Açıkçası benim çok beğendiğim bu iki oyuncu bu hataları yapmamalıydı. Ben dün özellikle defansta Dany'yi çok beğendim, çok yakın oynadı.
Motta hem attığı golle hem de atılmasıyla maça damga vurdu. Veli her zamanki gibi orta sahada savaşçı özelliği ile ön plana çıktı. Ama beklenti içerisinde olduğum Oğuzhan, Gökhan Töre ve Almeida bu maçta daha çok sahne alabilirlerdi.
Maalesef bunu başaramadılar.

Beşiktaş 'ligi 2. bitirir' diyebilir miyiz?

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'a göre çok daha istekli bir futbol sergiliyor.
Belki Beşiktaş'ın bu konudaki en büyük şansı Bilic.
Takımda müthiş bir kenetlenme var ve bu, başarıyı getiriyor.
Bitime 4 hafta kaldı ama bence Beşiktaş, ligi ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan takım olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor