28 Mart 2010 | Pazar

Müthişsiniz

Öncelikle ilk büyük alkış, büyük Beşiktaş taraftarına. Maç 0-2 iken ve Eskişehirspor golleri kaçırırken bile her zaman desteğe devam ettiler. Onlar inandılar, futbolcuları da inandırdılar ve bu muhteşem sonuç ortaya çıktı. Sonra da tabii ki başta bizim çocuklar olmak üzere iki takım oyuncularını da bu müthiş mücadele için tebrik etmek lazım. Karşılaşma, mücadele bakımından Şampiyonlar Ligi seviyesindeydi. Ancak, Şampiyonlar Ligi demişken, hiçbir üst düzey Avrupa takımı, ilk 20 dakikada yediğimiz golleri yemez ve verdiğimiz pozisyonları vermez. Bunu böyle kabul etmemiz ve önlem almamız lazım. Bizim defanstakiler her zaman en çok övgüyü alan oyuncular ama bu işte bir gariplik var. Bu kez defansta çok basit hatalar yaptık. Şaşırdım!

Bravo kardeşime

Asıl övgü orta sahanın ortasına. 2-0'dan sonraki kurguda Toraman, Ernst, Fink; maçı bırakmadılar ve ekstra gayretleriyle hem rakibi durdurdular hem de pozisyonlar hazırladılar. Özellikle son haftalarda ön plana çıkan Tello, maçın yüksek tempolu ve çok hızlı oynanması yüzünden birinci yarıda kayboldu, neredeyse ayağına top değmedi. Tabii ki bir paragraf da Nihat için. Sahada gurur mücadelesi verdi kardeşim. "Kardeşim" diyorum, çünkü daha önce Beşiktaş'ta kader birliği yaptık. Çok büyük karakter ve çok iyi insan. Ama 10 yıl önceki Nihat olmadığını kabul etmemiz lazım. Ondan çok fazla şeyler beklersek, bugünkü tecrübesiyle bize verebileceklerini de alamayız kendisinden. Beklentimiz, boşu boşuna yaptığı pres koşularından ziyade daha fazla asist ve bitirici vuruşlar yapması. 2. yarının başlarında yine Eskişehir baskılıydı. Takımımız karşı alana kolay gidemedi. Ve kader anı; sakatlandığı için Ferrari çıktı. Ama Mustafa hoca da çıkarmış olsa şaşırmazdım, çünkü gerçekten gününde değildi.

Savaşmaya devam

Uğur İnceman
'ın girmesi orta sahanın ofansif gücünü biraz arttırdı. Bir de Nihat Kahveci yerini Holosko'ya bırakınca, daha tehlikeli bir takıma dönüştük. Bobo nerdeyse her hafta gol atıyor. Yine topu adeta iğne deliğinden geçirdi. Bizim için gerçekten de çok önemli bir oyuncu. 1 gol attı, 1 de asist yaptı. 2-2'den sonra üçüncünün de geleceğini biliyorduk, hissediyorduk. Çünkü burası İnönü, burdan çıkış yok! Holosko'nun golü ile yeni bir tarihi gün daha yaşandı İnönü'de. Bu gol belki de şampiyonluğun habercisi bize. Gecenin diğer kahramanları; bitmek tükenmek bilmeyen enerjileriyle İbo'lardı. Helal olsun ikinize de. 3-2'den sonra farkı daha da açamadık. Ama hiç fark etmez. Şimdi çalışmaya devam, mücadeleye devam, sahada savaşa devam... İnanıyorum ki bu ruh bizi bu sene de mutlu sona ulaştıracak. İnşallah.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor