21 Kasım 2011 | Pazartesi

Sarı top!

Takımlar sahaya çıkıp maç vuruşu yapılınca hemen sahadaki top dikkatimi çekti. Sarı bir futbol topuydu. İçimden dedim ki "Herhalde bu topu Fenerbahçeliler özel olarak bu maça gönderdiler. Top da görevini yaptı gol olmadı"
Tabii bu işin latifesi. Ama ben son yıllarda bu kadar zevkli ve gol pozisyonu çok olan bir derbi seyretmedim.
Heyecan doluydu. Herkes hop oturup hop kalktı. Kaleciler bile öyle toplar çıkardılar ki yaptıkları işten zevk aldılar. Fatih Terim, Galatasaray'ı bir noktaya getirmiş.
İnkar edemeyiz. Beşiktaş oturmuş bir takım. Üstüne üstelik Quaresma çok tempolu ve arzulu oynadı.

Çakır iyi yönetti
Carvalhal doğru işler yaptı. Talihsiz sakatlıklar her iki teknik direktörü de etkiledi. Mesela defansif oyunculara tercih kullanacakken birden ofansif oyunculara döndüler.
Her iki hocaya da şu eleştiriyi yapacağım; Neden tek santrfor? son vuruşlarda bir sürü beceriksizlik oldu. Hadi biz bunu şanssızlığa verelim. Ama her iki kulübede de gol atacak önemli isimler maçı seyretti. Mustafa girdi, Baros girdi. Oyun daha zevkli bir hal aldı. Beşiktaş'ın en büyük hatası özellikle 70. dakikadan sonra oyun çıkışında çok top kaptırdı. Biraz sakin olabilselerdi o dakikalarda dengeyi kaybeden Galatasaray önünde golü kolay bulabilirlerdi.
Cüneyt Çakır iyi maç yönetti ama maçın en güzel yanı da Beşiktaş taraftarının Van'daki depreme duyarlı olmasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor