Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

10 Mart 2016 | Perşembe

Adanaspor koşar adım!

İki haftadır, zirvede bir centilmenlik yarışıdır, buyurun size öne geçin jestidir(!) gırla gidiyor. Geçen hafta tam 7 maç berabere sonuçlanmış, Adanaspor zirvedeki yerini korumuştu. Bu hafta o kadar beraberlik çıkmadı ama zirvede Adanaspor'un istediği sonuçlar geldi. Çünkü zirveyi takip eden üç takım puan kayıpları yaşadılar, Adanaspor haftanın son maçında, ligde kalma çabasındaki Erciyesspor'u 3-1 yenip, en yakınındaki K.Karabükspor'a üç, üçüncü M. Alanyaspor ve Adana Demirspor'a dört puan fark yaptı.Bu kadar puan aralığı yakın takımın kapıştığı sezonda bu puan farkı büyük avantaj turuncu-beyazlı takım için.

25 gollü hafta!
24. haftada tam 25 gol atıldı.
Lider Adanaspor'un 3-1 kazandığı haftada, 5 ev sahibi takım, bir deplasman takımı galip geldi. Bu hafta üç maç berabere sonuçlandı. Haftanın tek deplasman galibiyetini 2-0 ile Şanlıurfaspor aldı.

Zirve takipçileri kayıpta!

Bu hafta en önemli maç, hiç kuşkusuz Karabük'te, K.Karabük-Adana Demirspor arasında oynandı. Hafta içinde teknik direktörlüğe Tayfur Havutçu'yu getiren Adana temsilcisi, deplasmanda etkisiz oyunu ile hayal kırıklığı yarattı. K.Karabükspor ise sezonun en iyi oyununu çıkardığı, net 12 gol pozisyonuna girdiği maçta, topu bir türlü kaleden içeriye yollayamadı.
Ya da, bir başka ifadeyle rakip kaleci Fevzi'yi geçemedi. Zirvede sürpriz bir puan kaybını da, evinde Karşıyaka ile 2-2 berabere kalan Alanya yaşadı.

Samsun seri bozdu
Üç haftadır aldığı puanlarla biranda yukarı doğru tırmanan Samsunspor, Gaziantep'te stop etti ve seriyi bozdu.
Gaziantep BB ise evinde 4 hafta sonra kazandı.

Nihayet Göztepe
Bir tarafta 10 haftadır kazanamayan, yeni hocası ile yüzü gülmeyen Göztepe, diğer taraftan krizi atlatan, son üç maçında 7 puan toplayan, bu maça da ümitli gelen A. Y.Malatyaspor. 60. dakikaya kadar 0-0 giden maç, 7 dakikada gelen üç golle 2-1 oldu.
Maçta 3-1 bitti. Bu galibiyet ev sahibi için uzun zaman sonra hatırlanan üç puan olması sebebiyle önemli.

Şanslı galibiyet
Koray Palaz ile moral toplayan Denizlispor peş peşe oynadığı iki iç saha maçının ikincisinde şok yaşadı. Kazanan takımın büyük avantaj yakalayacağı maçı, tam 13. deplasmanda galip gelmeyi başaran, adeta krizi buzdolabına koyup bu maça çıkan Şanlıurfaspor kazandı ve büyük moral buldu.
Tugay Kerimoğlu yaptığı transferler sonrası, çıktığı 7 deplasmandan ilk defa kazanmış, üç puanı kaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor