Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Ağustos 2012 | Çarşamba

F.Bahçe Vaslui'yi nasıl geçer?

Fener'in rakibi futbol yaşı anlamında aslında bebekten hallice. 10 yıllık geçmişi olan ama hızla 1. Lige yükselen bir ekip. Bu seneki takımla geçen seneki arasında neredeyse hiç benzerlik yok.

Çılgın koç Sumadico!
Koçları Sumadico tam bir çılgın. Rakip önünde pantolon indirmekten, kendi oyuncusunun karısına sözlü sataşmaya kadar bir dolu vukuat sahibi. O da bu sene gelenlerden. Geçen sene 4-2-3-1 oynadılar. Yani Avrupa'nın 5 büyük liginin, Juventus hariç 4 şampiyonunun oynadığı gibi. Bu sene takımın neredeyse tamamı değişti. Son oynadıkları ve 3-0 kazandıkları Petrolul maçında tam 9 oyuncu bu sene ilk kez forma giyenlerdendi.

İyi ki Wesley yok
Brezillyalı golcüleri Wesley Lopes, Avrupa kupalarında aldığı 4 maçlık cezanın 4.sünü burada çekecekti. Takımda hücum arkası adam olarak, santrfor arkası 3'lünün ortasında oynuyor. Bu adam aslında bir iç saha golcüsü, gollerinin % 70'ini içerde atıyor. Ancak, geçen sene Lazio'ya deplasmanda biri penaltıdan olsa da 2 gol attığını unutmamak gerek. Onun için takımdan ayrılması F.Bahçe için çok büyük bir şans. Fener'in bir diğer şansı da geçen sene Wesley'in gerçek saha içi besleyicisi ve hemen her golünde ayağı olan Adailton'un olmayışı olacak

Sol kanattaki Sanmartean pas kaynakları

Forvet arkası blokun solunda oynayan Sanmartean (18) takımın en tehlikeli asist kaynağı.
Ataklar % 70 onun kanadından gelecek. Fener'de Gökhan'ın ve önünde oynayacak adamın dikkati yetmez. Bu oyuncu ters tarafa sert orta kestiği için soldaki Hasan Ali'nin de ters kademelerde uyanık olması gerekecek.
Tehlikeli forvet bu sene Dinamo'dan gelen Niculae (29). Aslında geçen sene dışında gol alanında fazla etkili değildi ama geçen sene coştu.
Eski takımında 4-4-2'de önde çift santrfor oynuyor, diğer santrforun yarattığı boşluklardan yararlanıyordu.
Fener'e çift forvetli düzenle çıkacaklarını sanmam. Ama eğer çıkarlarsa Bekir ve Egemen'in çok dikkatli paylaşmaları gerek bu adamı. Bence Egemen'in yakın oynaması daha mantıklı.

Faul alıp, duran top kazanmalılar

F.Bahçe herhalde analizini yapmıştır ama ben önemli bir done vereyim. Savunmalarında öyle 1.90 metre civarı adam yok. 1.80-
1.82 civarı adamları var. Ceza alanı çevresinde özellikle sol bek oynayan ve kart görmeye çok yatkın Salageanu'dan ve stoper, Varela'dan (3) Kuyt ve oynarsa Topuz ile faul almaya çalışmalı Kocaman'ın oyuncuları. Duran topta Egemen ve içeri girerse Topal'ın gol şansı çok artar.

Verkaçlar Vaslui'yi çökertir

Alex ve Kuyt bu maç etkili olmalı.
Çünkü F.Bahçe geçen sene Avrupa'nın devlerinden bile fazla ''VERKAÇ ile gol'' kazandı. Vaslui yeni kurulan bir takım.
Yerleşim hataları olacak. Bu nedenle Alex ve Kuyt'ın verkaçları, özellikle sol kanattan sürpriz bindirecek Hasan Ali ile Fenerbahçe'nin gol şansını yükseltir.
Ayrıca verkaç sonrası dönen toplara Stoch ve Baroni'nin şutları da şans getirecek.
İnternet sitelerinde 28 Temmuz'da oynadıkları Petrolul maçının, ayın 30'u olmasına rağmen baktığımda maç skoru yazmıyordu.
Böyle bir takımın Fenerbahçe'ye laf atması ise bana çok komik geldi.

Çok kart göstereninden bir hakem var!
Hakem Miguel çok kart gösteren bir hakem. A.Bilbao-R.Sociedad maçını seyrederken görmüştüm sanırım 10 sarı falan çıkarmıştı. Zaten ortalaması da 5 civarı. Aman gereksiz kart görmesinler.

SONUÇ:

Vaslui'yi hızlı futbol oynadığı için ciddiye almalı Fener. Ama bu takıma değil elenmek, elenmeyi düşünmek bile öncelikle teknik heyetin ayıbı olur. Ben Kocaman'ın her zaman yaptığı gibi çok iyi bir görüntülü analiz sistemi ile maça hazırlanacağına ve bugün Fener'in en az 2 farklı bir galibiyet alacağına inanıyorum. Başarılar F.Bahçe camiasına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor