Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

29 Temmuz 2015 | Çarşamba

Fifty Fifty

Alışkanlıkları olan makine düzeninde çalışan önemli 3 adamının kaybetse de beraber oynamaya alışmış ve daha hazır bir takımla oynadı F.Bahçe. Henüz 3 haftadır beraber olan neredeyse tamamı değişmiş bir takımla, maç öncesi sakatlanan Gökhan'sız ve onun yerine mecburiyetten sağ bek yapılan Hasan Ali ile sahaya çıktı.
Neydi Shakhtar'ın en önemli özelliği?
Arkaya siner, topu kapar ve hızlı çıkar. Ne yapmamalıydı F.Bahçe?
Çok önde basmamalı, kontrollü oynamalıydı. Dün Fotomaç'ta yazdığım ve inandığım strateji buydu.
Ama inadına önde hem de nerede ise rakip ceza sahasının önünde bir 10 dakika baskı ile başladı F.Bahçe.
O anda içimden geçen tek şey vardı: "İyi de hocam, fizik gücün buna kaç dakika dayanır ve arkaya kaçacak Taison, Alex ve Marlos'u ne yapacaksın?"
Sonra ne mi oldu? 30 dakika boyunca sıkıntı çekti F.Bahçeliler.

Bu şartlarda iyi sonuç

TAKIM erken ve gereksiz baskıdan çabuk yoruldu. Hasan Ali'nin tarafını müthiş kullandı Taison. Daha maçın başında Alves rakibini kaçırdı, Alex'i düşürdü, Srna iyi kullanamadı frikiği. Arada solbek Shevchuk bile şutladı, yine Alex, savunma arkasına kaçıp yüzde 100 golü kaçırdı. Alex'in bu kez verkaçla girdiği pozisyonda son anda Caner girdi araya. Arkasından, yerden ceza alanına bilinçli pasa Taison vurdu, Volkan harika çıkardı.
Aynı Volkan hemen sonra Gladkiy'nin de şutunu çıkarıyordu. Farkındasınız değil mi? 6 tane, her biri farklı atak çeşidi ile oluşan pozisyonlar ve tümü Shakhtar'ındı. 34. dakikada ilk yarının kötüsü Nani'nin ortasına Fernandao kafası dışında heyecanlanmadı F.Bahçe taraftarı. İlk yarı biraz Kjaer, biraz Diego dışında göze çarpanı yoktu F.Bahçe'nin.
İkinci yarı biraz daha kendi yarı alanına çekilerek oynadı takım.
Enerjisini ekonomik kullandı. Taison'un yakaladığı bir pozisyon dışında pozisyon da vermediği gibi, Fernadao, Sow ve Van Persie ile 3 de pozisyon buldu. Raul Meireles, Van Persie, Stoch değişiklikleri yorulanları dinlendirdi. Sonuç; F.Bahçe'nin olabilecek en hazırlıksız döneminde elde ettiği bu sonuç gol yemediği de düşünülürse Ukrayna için kötü değildir.
Şanslar yarı yarıyadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor