Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

05 Mayıs 2019 | Pazar

Nefesbahçe

Uzun süredir unuttuğu " dikine pasla verkaç yapmayı" becerip, Dirar ve Valbuena ile pozisyonu harcayarak başladı F.Bahçe. Ama kenar ortalarına vurdurduğu 2 kafa ile de sıkıntı yaşadı. Son haftaların en iyi maç başını oynuyordu, Soldado direğe vurdurmasa keyifleri de erken gelecekti. Harun'un inanılmaz hatası ile yenilen gol şoktu. Ama takım haftlardır ilk kez bu kadar istekli idi ve asistlerin efendisi Valbuena, Elif'e attırdı.
Trezeguet'in hücum yapamadığı gibi, savunma da yapmadığı kanattan İsla bindirmeleri de çok etkili idi.Kasımpaşa'nın sakatlık sonrası mecburen oluşan tandemi de sorunlu idi. F.Bahçe istekli ilk kez bir 45 dakikada bu kadar pozisyon bulan ,ceza alanında çok görünen ve baskılı idi. Bunda, kötü savunma yapan K.Paşa'nın da katkısı vardı.Tek sıkıntısı, tüm kenar ortalarına rakibin vurmasıydı. 2. yarı 55 sonrası baskıyı iyice arttırdı F.Bahçe.Moses girerken çıkacak adam Elif olmamalı idi ama. Baskıya rağmen 65'e kadar tek tehlike Dirar'ın şutu idi. Kasımpaşa öne çıkamıyor, pas yapamıyordu.Özkahya'nın eyyam yaparak Veysel'i atmadığı pozisyonda Valbuena'nın frikiği ilaç gibi geliyordu.
Baskı, dönen topu alma iştahı ile bir Soldado golü getirince daha da rahatladılar. Maçın 80. dakikasında 470 pas yapmışlardı ve rakip sahada % 79 pas isabeti ile oynuyorlardı. Pek rastlanır bir durum değildi. Uzun süredir ilk kez ,rakip ceza alanında 30'dan fazla topla buluşan, yürekten oynayan, işin ciddiyetini iyice kavramış, Valbuena, İsla, Dirar ve Soldado'nun çok iyi oynadığı ve 31. maçında 21. kez ilk golü yemesine rağmen (ki bu konuda lig 1.si) direnci düşmeyen bir F.Bahçe izliyorduk. Nefesbahçe oluyorlardı bu 3 puanla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor