Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

05 Ekim 2019 | Cumartesi

Gol atamayınca

Rakip ceza alanına çok pas yaparak giden ve baskı ile dönen topları da alan bir oyundan sonra, Antalya'nın ilk atağında göbekten delinen Fenerbahçe defansı golü yiyiverdi.
Bir 5 dakika sallandılar ama her türlü atak organizasyonu başladı; tekrar dikine pasla araya kaçma senaryosunu Ozan değerlendiremedi. Baskı ile kazanılan topta Kruse kaleciyi geçemedi.
İsla ortasına Vedat, Dirar ortasına Kruse iyi vuramadı. İsla ortasına dönen topta Dirar şutu az farkla dışarı gitti. Savunma arasına ara pasa Ozan'ın vuruşu savunmadan döndü. Verkaçla geldiler, savunma son anda dokundu.
Sonunda yüzde 75 topla oynayıp, 360 pas gibi çoğu takımın 90 dakikada yaptığı pası yapıp, 11 şut attığı ilk yarıyı, rakibin attığı tek şuta mağlup olarak 1-0 yenik kapadı. Asıl sorun, bu haftaya kadar yüzde 16'larda giden "pozisyonu gole çevirme" becerisindeki düşüştür.
Zajc-Tolga ile değişerek başladı 2. yarıya. Ama ilk 10 dakika daha iyi olan, pozisyon bulan Antalya oldu. İnanılmaz 2 de gol kaçırdı.
Emre çıkmadan önce Zajc'a 'al da at' dedi ama attıramadı. Deniz girdi.
Antalya'nın savunması yetmiyormuş gibi kanat ortasından Zajc kafası ile içeri giren topu Vedat çıkardı. 65 sonrası maç tek kaleye döndü.
Kritik müdahalelerin adamı Jailson'du. Vedat iyi değildi. Telaş 75 sonrası iyice arttı. Kruse dahil yanlış tercihler başladı. Ortalar kötüydü. İyi olana da kafa yerine telaşla omuzla vuruluyordu. Son hamle Zanka-Mevlüt oldu.
Antalya tamamen alanına çekilerek ve gömülerek, kendisi için doğru olanı yaptı.
Karambollerde de şans onlardan yana idi. Fenerbahçe pozisyonları atamayınca sonuca razı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor