18 Ocak 2015 | Pazar

Yeni Kartal

Fenerbahçe'nin hocası İsmail Kartal'ı uzun yıllardır tanırım.
Özü, sözü bir, dosdoğru bir adamdır. Zaten belki de kaybettiği noktalardan biri budur! En son söyleyeceğini en başta söyler.
Yaptığı basın toplantılarında söylediği bazı şeyler bu yüzden çok eleştirildi.
İsmail hoca, bir "medya maymunu" gibi, güvenlik kamerasına dahi konuşan tiplerden değil. Sadece işine odaklı bir adam...
Malum Fenerbahçe'nin kampı dolayısıyla Antalya'dayız. Geldiğimizden bu yana sürekli onu izliyorum. İlk hoca olduğundaki telaşlı hali gitmiş, sanki bambaşka bir adam gelmiş.
Ağırlığını koydu
Antalya'da birçok takım kamp yapıyor.
Zaman zaman yerli-yabancı antrenörler Fenerbahçe'nin idmanlarını izliyor.
Hepsi de hayran kalıyor.
Son teknoloji idman aletleriyle, dünya standartlarında idman yapıyor sarı-lacivertliler...
İsmail hoca daha rahatlamış, kendine olan güveni tavan yapmış durumda...
Her şeye, herkese hakim, kampta ondan habersiz kuş uçmuyor.
Onun futbolcularıyla ağabey-kardeş gibi olması çok eleştirilmişti. Bu insani özelliği ona, "disiplinsiz" damgası vurulmasına yol açtı. Ama şunu söyleyeyim; kimsenin daha görmediği bir İsmail Kartal var. İdmanlarda kimsenin kaytarmasına göz yummuyor. İstediğini yapamayan oyunculara attığı fırçaları görseniz, "Sahadaki İsmail hoca mı?" dersiniz! Futbolcular ona inanılmaz saygı duyuyor.
Bir akşam takımın oteline gittim. İdmanlar bitmiş, herkes odasına çekilmişti.
Ama hoca harıl harıl çalışıyordu.
Yüzünde yorgunluk belirtisi dahi yoktu. Ben, "Sen ne zaman dinleniyorsun hocam?" deyince, "Ne dinlenmesi?
Benim öyle bir vaktim yok. Buraya dinlenmeye gelmedik. Tek bir derdim var, o da Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak" cevabını verdi. Herkes şunu bilsin; Fenerbahçe Antalya'da belki de tarihinin en ağır idmanlarını yapıyor. İkinci yarı yine bütün istatistikleri altüst edecek bir Fenerbahçe izlemeye hazır olun.

Emre takımda kalmalı

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyunculardan biri de Emre Belözoğlu...
Bir kere şunu söyleyelim; Fenerbahçe yönetimi, Emre gibi bir oyuncuyu 20 milyon euro verse alamaz! Emre takım içerisinde bir denge unsuru...
Futbolculuğunu konuşmaya gerek dahi yok. Yönetimin hiç vakit kaybetmeden Emre'yle anlaşması gerekiyor. Onun standartlarında bir oyuncunun değeri; varlığında değil, yokluğunda anlaşılır.
Takımdaki genç oyuncularla konuşuyorum, hepsi Emre'yi örnek aldıklarını söylüyor.
Bütün sezon kulübede otursa dahi varlığıyla fayda sağlayacak bir oyuncu... Eminim başkan Aziz Yıldırım da benim gibi düşünüyordur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor