25 Ocak 2015 | Pazar

İsmail Kartal

Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Moussa Sow'dan yoksun Fenerbahçe için önemli olan iyi futbol değil alınacak 3 puandı.
Aslında sarı-lacivertliler tam da buna göre oynadı. Gücün, kondisyonun, fantastik futbolun değil "aklın" maçıydı.
Fenerbahçe'nin yüksek oranda topa sahip olma becerisi, takımı her maçta öne çıkaran en önemli etken… Antalya kampında üzerinde çalışılan 4-1-4-1 sistemi yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Geçen hafta konuştuğum teknik direktör İsmail Kartal, "Bazen çok iyi oynamayacağız, taraftara sıkıcı gelecek.
Ama kazanacağız" demişti. Yine Antalya kampında çalıştıkları gibi rakibi bir kanada sıkıştırıp bir anda oyunun yönünü değiştirme taktiği Kasımpaşaspor deplasmanında karşısında çok etkili oldu.

Gendit eum

Bu yeni taktik varyasyonlar aslında İsmail Kartal'ın "teknik direktör kimliğini" gerçek anlamda bulduğunun bir göstergesi… Bu kadar eksik oyuncuya rağmen Kasımpaşaspor'a doğru düzgün pozisyon vermeden maçı tamamlayabiliyorsan burada ancak taktik dehadan bahsedilir. Kuyt'ın attığı iki golde çalışılmış takım golüydü.
Raul Meireles'in sakatlanıp çıkmasının ardından Hasan Ali beke, Caner sol öne, Alper Potuk da orta sahaya geçti.
Bu dizilişi ilerleyen zamanlarda yine görebiliriz. Özellikle Kadıköy'de ve kadroda Mehmet Topal ile Emre varken bu diziliş rakiplerin savunmasını darmadağın eder.
İki savaşçı Egemen ve Alves savunmada müthiş işler yapıyor. İki stoperin "sert" oynaması rakip forvetlere göz açtırmıyor. Dün çok eleştirdiğimiz Diego da dahil takımda herkes görevini yaptı. Emenike hariç! O yine "bildiğiniz" Emenike'ydi.
Ama takımın yıldızı hiç şüphesiz, eksik oyuncuların arkasına sığınmadan, takımı çok iyi hazırlayan İsmail Kartal'dı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor