04 Nisan 2015 | Cumartesi

Haince düşünceler!

Çaykur Rize maçı, Fenerbahçe için bir derbi karşılaşması kadar önemli… Sezonun ikinci yarısında oynanan derbi maçlarını kayıpsız geçen sarı-lacivertliler, "nasılsa kazanırız" diye düşündüğü maçların hiçbirini kazanamadı. İsmail Kartal'ın yanlış kadro tercihlerini, yanlış taktik dizilişlerini hep eleştirdik.
Ama ona yönelik en büyük eleştirimiz, ne olursa olsun Emenike'nin adını hep ilk 11'e yazmasıyla ilgiliydi. Kuyt, Egemen, Diego ve Meireles sakatlıkları dolayısıyla Rize'ye götürülmedi. Dün yaşanan şok sakatlık haberlerinden sonra İsmail Kartal'ın sahaya nasıl bir takım çıkaracağını merak ediyorum. Böyle bir şeyi hayatım boyunca hiçbir futbolcu için düşünmedim ama ne yalan söyleyeyim dün, "Keşke Emenike sakatlansaydı" diye düşündüm. Çünkü İsmail Kartal'ın kafasını onun kadar karıştıran ikinci bir oyuncu daha yok takımda... Benim bu "haince" düşüncemin altında başka şeyler aramayın. Futbolcular sahada oynayıp ekmeğini kazanıyorlar elbette...

İsmail hocanın lüksü yok

Kimsenin kötülüğünü istemem. Ama İsmail Kartal'ın bazı gerçekleri görebilmesi için Emenike'nin birkaç hafta sahalardan uzak kalması gerektiğini düşünüyorum.
Bunun da tek yolu onun hafif bir sakatlık geçirmesi sanki! Artık ligin boyu kısaldı. Ligin bitmesine sadece 9 hafta kaldı. İsmail hocanın bundan sonra hata yapma, oyuncu kazanma adına yanlışında ısrar etme lüksü yok. Emenike'nin biraz dinlendirilmesi hem onun hem de takım için çok faydalı olacak. Çünkü ben her hafta, "Emenike yine atamadı" yazmaktan, taraftar da saçını başını yolmaktan bıktı! İsmail Kartal'a bir hatırlatma yapayım: Oyun tarzını çok beğenmediği, "ceza sahası içi golcüsü" dediği Webo, hem Beşiktaş hem de G.Saray derbilerinde atılan gollerin hazırlayıcısı oldu.
Yani sadece ceza alanı içerisinde değil dışında da önemli işler yapıyor. Onun tek ihtiyacı olan kendisine güvenildiğini görmek ve en azından birkaç hafta üst üste şans bulmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor