06 Kasım 2015 | Cuma

Agresif!

Yaş ortalaması 30 olan Fenerbahçe'nin, ortalaması 21 olan Ajax'a karşı en önemli taktiği gücünü ekonomik kullanmak olmalıydı.
Sezon başından bu yana kondisyon sorununa işaret ediyoruz. Kamp zamanı yapılmayan yüklemeler takımın pilinin çabuk tükenmesine yol açıyor. Kuvvet problemine rağmen Fenerbahçe'nin önemli artıları var: Tecrübe ve kaliteli ayaklar… İlk yarının 15 dakikası saldıran, yarım saati ise rakibi tutmaya çalışan bir Fenerbahçe vardı sahada… Pas yaparak rakibin presini kırmaya çalıştılar, orta sahada kapılan toplarla da hücum etmeye… İki kanat oyuncusu Nani ve Alper Potuk gününde değildi. Özellikle Nani… Aldığı bütün topları ezdi.
İkili mücadelelerde ayakta kalamadı.
Acaba bu kötü görüntüsünün nedeni geçen hafta Pereira ile yaşadığı tartışma mı? Pereira da ilginç adam vesselam… Takımda iki tane dünya yıldızı var, ikisiyle de problem yaşadı.

Hasan Ali de kötü oynadı

Oysa bu oyuncularla iyi geçinmeli… Fenerbahçe'nin şampiyonluğu en çok Van Persie ve Nani'nin performansına bağlı… Bu iki adamı mutlu et, onlar da seni mutlu etsin. Maçın kötülerinden birisi de Hasan Ali'ydi. Onun profesyonelliğini her zaman övdüm.
Ama dün gece özellikle El Ghazi'yle mücadelelerinde zayıf kaldı.
Bir bek oyuncusu bu kadar kolay çalım yemez. Dua etsin El Ghazi sakatlanıp çıktı. Yoksa kariyerinin en kara gününü yaşaması muhtemeldi!
Alper'in yerine Volkan Şen tercihi yapılabilirdi. Hem daha tecrübeli hem de daha formda… Oyunda her daim varlığını hissettiren bir oyuncu… Zaten oyuna girmesiyle hücum zenginliğini inanılmaz arttırdı.
Ajax karşısında Pereira'nın söz verdiği, "agresif, pozisyonlara giren" takımı yine göremedik! Ama şunu söyleyeyim; her geçen hafta tribündeki "agresif taraftarlar" sayısını arttırıyor!
Ama helal olsun, bunu iyi beceriyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor