27 Kasım 2015 | Cuma

Lider Ozan

Pereira'nın 2 hafta önce "fark ettiği" orta saha oyuncularından birini daha rakip ceza sahasına yakın oynatma taktiği Fenerbahçe için en doğru taktik gibi görünüyor.
Mehmet Topal'ın hastalığı dolayısıyla ilk 11'de yer bulan Ozan Tufan bu sistemi en doğru ve en iyi oynayabilecek oyuncuların başında geliyor.
Karşılaşmanın başından sonuna hem ofansif hem de defansif anlamda çok doğru işler yaptı.
Takımının pas trafiğini yönetti. Pereira'nın bundan sonra onu muhakkak as kadroya monte etmesi lazım. Ozan'ın bu takımda oynaması için birinin hastalanması gerekmiyor.
Eğer Fenerbahçe teknik heyeti bir takım lideri arıyorsa bu liderin adı Diego değil Ozan Tufan'dır. Çok adamla savunma yapan Molde ekibine gol atmanın tek çaresi kanat ortaları gibi görünüyordu. İlk yarıda ceza sahasına yapılan bütün ortaları rakip kaleci çıktı aldı. İşte Gökhan'la Şener'in arasındaki fark burada ortaya çıkıyor. Şener orta isabeti anlamında Gökhan'ın çok çok önünde… Karşılaşma boyunca ceza sahasına yapılan 23 ortanın sadece 7'si isabetli oldu. Bu oranın yükseltilmesi şart… Golcüleri değerlendirirken en önemli unsur orta saha ve özellikle kanat oyuncularının forvete ne kadar top taşıyabildiğidir.

Sorun topla buluşamama

Fenerbahçe forvetlerinin gol atamama sorunu yok. Topla buluşamama sorunu var. Bu ortadan kalktığında çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Fabiano için tereddütler vardı herkesin kafasında… Bende böylesi önemli bir maçta Pereira'nın yaptığı tercihi eleştirdim. Ama o hepimizi utandırdı.
Müthiş bir maç çıkardı. Fenerbahçe her geçen gün gelişiyor, üzerine koyuyor.
Pereira takımı artık tanıyor.
Sezon başından beri söylüyorum; bu kadro çok daha yukarıları hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor