28 Temmuz 2016 | Perşembe

Yeniden Emenike

F.Bahçe hücum ederken 3-5-2, rakip hücum ederken 5-3-2 taktiğiyle oynadı.
Bu sistemi 90 dakika oynayabilirsen zaten yenemeyeceğin takım yok. Ama takımın özellikle 2. ve 3. bölgesinde oynayan oyuncularının kondisyonunun üst düzeyde olması gerekiyor. Bu yeni taktiğin F.Bahçe'nin hücum zenginliğini arttırdığı bir gerçek… Özellikle ilk yarıda Emenike girdiği pozisyonları gol yapabilse F.Bahçe ilk yarıyı 3 farkla kapatabilirdi. Sadece gücüyle oynuyor Emenike… "Akıl dolu pas, akıl dolu şut" kavramları ona hep uzak! Zaten bu kuvvetinin üzerine aklını ekleyebilse şu anda çok farklı bir kariyer noktasında olurdu.
Yine de hakkını yemeyelim; sahanın en iyisiydi. Umarım böyle devam eder.
Orta alanda Salih'in dikine oynaması da F.Bahçe'nin önemli artılarından bir tanesi… Biraz daha güçlense tadından yenmez olacak. İkili mücadelelerde kendini çabuk bırakıyor. Bu sorunu aşabilirse emin olun Alex'i bile hatırlamaz Fenerbahçe taraftarı… Yeni sistem, yeni oyuncular olmasına rağmen uyum sorunu yaşanmadı. 3'lü savunmanın ortasında oynayan Skrtel'i çok beğendim. Güçlü, agresif, sert ve en önemlisi konsantre… Savunmayı yönlendirdi, araya atılan toplarda dikkatliydi.
Bir sözüm de Van Persie için olacak.
Eğer onu oynatmayı başarabileceklerse takımda kalsın. Zira Fernandao'nun yerinde o oynasaydı maç çok farklı biterdi.
Ama bu mutsuz hali devam edecekse gönderin gitsin. Yerine alınacak adam eksiltebilen bir forvet takımı uçurur. Pereira yaptığı oyuncu değişiklikleriyle yeni sezonda da taraftarı çıldırtacak gibi! Sakat olan Emenike haricinde Salih'i çıkarması önemli bir taktiksel hataydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor