16 Eylül 2014 | Salı

Beşiktaş'ta lider yok

Beşiktaş'ın futbolunu düne kadar her konuşmamda övdüm. Takım olarak topluca hücuma çıkıp, takım olarak savunmaya geçtiklerini anlattım. Geçen sezondaki eksik noktalarını giderdiklerini görmüştük.
Anlatırken hep G.Saray ve F.Bahçe'nin hazır olmadığını Beşiktaş'ın ise hazır bir takım olup şampiyonluk yarışında olacağını söylemiştim.
Ancak Rizespor önünde ilk 60 dakika içinde izlediğim Beşiktaş için fikrim değişti. Siyah-beyazlıların dünkü futboluna bakınca şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını söylemek çok zor. Geçen sezonu hatırlayın Beşiktaş ilk 4 haftada çok iyi gitmiş ve G.Saray'a 2-1 yenildikten sonra düşüşe geçmişti.
Futbolda başarılı olacaksan yakaladığın performansın üstüne koyarak hep çıtayı yükseltmek lazım.
Beşiktaşlı futbolcular ne zaman iyi olun "Biz iyiyiz" moduna girerlerse düşüş başlıyor. Dünkü maçta iyice gördük ki Beşiktaş'ta "oyunun kaptanı" yok! Oyunu yönlendirecek, arkadaşlarını aktif hale getirecek, takımı ateşleyecek bir oyun kaptanı eksik Kartal'da.

KARTAL'I OYNATMADILAR
Beşiktaş zaten ne çekiyorsa eski futbolcularının çalıştırdığı takımlardan çekiyor. Rizespor'un başındaki Mehmet Özdilek de yine kendine yakışır bir takım kurmuş.
Oyunda dengeyi çok iyi yakaladılar.
İlk 60 dakikada oyuna hakim olup etkili ataklar yaptılar ve daha da doğrusu Beşiktaş'ı oynatmadılar. Aslında Beşiktaş savunması içine daha cesur bindirmeler yapsalar o savunmayı ay çekirdeği gibi açarlardı.

ZEKERİYA ALP UYARMALI
Hakemin tek hatası Kağan'ın arkadan çekerek yaptığı iki hareketin sadece birine sarı kart göstermesi oldu. MHK başkanı Zekeriya Alp bunları iyi süzüp uyarmalı ki hatalar çığ gibi büyümesin!

SAMAN ALEVi GiBi
Beşiktaş'ta ne acı ki Gökhan Töre'den başka tehlike yaratacak oyuncu göremedim. Gökhan Töre koşuyor, çabalıyor, çok iyi işler yapayım diyor, topu alıyor, dönüyor, bakıyor ancak o bütün bu işleri yaparken rakip defans yerini alıyor. Beşiktaş'ın atağı başlamadan saman alevi gibi sönüveriyor.
Bu sıkıntı Beşiktaş'ın şampiyonluğa oynamasına da büyük engel!
Kartal bu sorunu çözmeli. Yabancılardaki sorun da ilginç; yönetim iyi oyuncular alıyor ama daha maçlar yeni başlamasına rağmen sakatlanıyorlar. Sakat mı geliyorlar? diye düşünmemek elde değil! Bunu tabii yönetim çözmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor