31 Ocak 2017 | Salı

Teşekkürler Beşiktaş

Futbol kalitesinin kötü olduğu Türkiye'de dün iyi bir stat, güzel bir zemin ve güzel bir futbol vardı

Beşiktaş, dün akşam ne yaptı? Öncelikle sahayı iyi parselliyorlar. Birbirleriyle mesafeleri çok iyi ve ayarlı.
Ne fazla açılıyorlar, ne gereksiz koşuyorlar.
En ilerideki adam ile en gerideki adam arasındaki mesafe 40 metreyi geçmiyor. Blok halinde gidiyorlar. Defans ayrı telden, orta saha ayrı telden, hücum ayrı telden çalmıyor.
Daha da önemlisi hiçbir futbolcu rakibe müdahale etmekten çekinmiyor. "Ben çalım yerim, tribün beni kötü görür, rezil olurum" demiyor. Birinci basıyor, ikinci basıyor, üçüncü basıyor, ya dördüncü ya beşinci alıyor. Ama sonunda topu alıyorlar! Çünkü rakip bu baskıdan bunalıyor ve kontrolsüz olarak topu ayağından çıkarıyor. Topu alınca da çok çabuk çıkıyorlar. Boşa koşmuyorlar, çalım atıp yan top yapmıyorlar. İleriye ve çok seri oynuyorlar.
Çalım attıkları ve yan top yaptıkları yer son bölge, hücum bölgesi, yani üçüncü bölge… Beşiktaş'ta Atiba diye bir oyuncu var. Adam değnek gibi bacaklarıyla rakibe ne zaman girileceğini biliyor, ne zaman müdahale edileceğini biliyor. Topu ne zaman oyuna sokacağını biliyor. Biliyor da biliyor… Hani hep deriz ya; gizli kahraman! Bence Beşiktaş'ın gizli kahramanı Atiba'dır. Ve profesyonellik abidesidir. Rakibine, hakeme, seyirciye en ufak bir ahlaksızlığı ve tepkisini gördünüz mü? Ben görmedim.
Beşiktaş'ta tenkit edilebilecek bir tane oyuncu var; Kaleci Fabri… Kabiliyetli bir kaleci, köşeden bir top çıkardı. Aynı golü duruş hatası yüzünden evvelki gün Volkan Demirel birinci pozisyonda yedi Kayserispor'dan. Fabri çıkardı… Ama aynı Fabri çok alakasız bir yerde rakibine çalım attı. Kaptırsa ne olacaktı? Bu bir… İkinci hatası; yediği golde gereksiz yere ileri çıktı. Konyalı futbolcular araya top bile atsa kendi arkadaşları alabilirdi. Tosic'in vurduğu topta kontrapiyede kaldı. Bence orada büyük hata Tosic'te değil, Fabri'deydi. Bu tipte kontrolsüz ve gereksiz çıkarsan kaza kurşunuyla alnının ortasından vurulursun. Yani Fabri iyi kaleci, ama kaleci ukalalığı yapıyor. Bir gün Beşiktaş'ı çok alakasız bir maçta yakabilir.
Bu tehlike her an var. El bombası gibi yani!
Cenk Tosun, geçen sene Mario Gomez'in gölgesinde kalmasına rağmen bu sene tenkitlere kulak tıkayarak iyi şeyler yapmaya devam ediyor. Zaten tenkitlere baksa bazı şeyleri yapamaz.
Beşiktaş'ın kadrosuna şöyle bir bakalım...
Kaleci Fabri dahil (futbol ukalalığı hariç) hangi futbolcu topu kötü kullanıyor. Belki Cenk ince işler yapamaz. Ama Beşiktaş'ta diğer bütün oyuncular top yapmaya çok müsait futbolcular. Bunlara yedekteki bir-iki oyuncu da dahil. Beşiktaş fizik olarak hazır olduğunda bu yardımlaşmayla iyi işler yapacak.
Aslında Şenol Güneş'in sezon başı bir şanssızlığı oldu. Caner ve Talisca'nın ağır sakatlıkları bu takımın belini büktü. Şenol Güneş'in da elini zayıflattı.
Nitekim iyi bir Talisca'nın sahada olması ne kadar fark ediyor görüyoruz.
Türkiye'deki futbol kalitesinin düşüklüğünde dün akşam güzel bir stat, güzel bir zemin ve güzel bir futbol vardı.
Teşekkürler Beşiktaş!

GiTMEK iÇiN DELi OLMALI!
Evvelki gece Kayseri güzel oynadı. Dün akşam de Beşiktaş keyif verdi. Bazı takımların futbolcuları sahada koşuyor, mücadele ediyor, ter döküyorlar; bazı takımların başkanları çıkıp saçma sapan konuşup milleti birbirine düşürüyor. Zaten takımları oynasa başkanlar ve yöneticiler konuşmazlar. Akıllarınca ortalığı karıştırıp, gerilim yaratacaklar. Şimdi size soruyorum; Dün geceki Beşiktaş takımından hangi oyuncu Fenerbahçe'ye gidip futbol oynamak ister? Beşiktaş'ta işler tıkır tıkır yürüyor. Belli ki takımda arkadaşlık iyi. Sahanın içinde herkes birbirine yardım ediyor. Antrenörle futbolcuların arası düzenli. Beşiktaş'ın başkanı futbolcularına küfür de hakaret de etmiyor. Böyle bir durumda niye Beşiktaşlı oyuncular gidip başka takımda oynasınlar? Deli olmaları, aptal olmaları lazım.

GOLDEN ÖNCE FAUL VAR
MAÇTA tartışmalı pozisyonlar var mıydı? Evet, vardı. Beşiktaş'ın attığı ikinci gol öncesi Cenk rakibine faul yapıp topu alıyor o top gidiyor gol oluyor. Babel'in attığı golden evvel ofsayt yok. İlk yarı sonunda top Tosic'in koluna çarpmıyor gibi geldi ilk görüntüde. Cenk'in ceza alanı içinde istediği penaltı pozisyonu da penaltı değil. Rakibi topla Cenk'in arasına girmek istiyor. Cenk yükleniyor rakibine.... Çok gereksiz yere de bir kart gördü Cenk. Beşiktaş lehine verilen penaltı da penaltı. Konyaspor belli oranda futbol oynayan, belli standartta bir takım. Başakşehir'in bir kopyası ama kötü bir kopyası. Ben bu iki takımı birbirine benzetiyorum ama Konya, Başakşehir'den iki tık daha aşağıda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor