31 Ağustos 2019 | Cumartesi

Çöz beni arapsaçı!

Türkiye'de futbolu seyreden insanları artık iyice aldatma devri başladı. Eskiden de aldatıyorlardı ama bu kadar değil. Niye biliyor musunuz? Devre oluyor ya da maç bitiyor, topla oynama sürelerini yazıyorlar, ısı haritası veriyorlar; veriyorlar da veriyorlar..
G.Saray 3-2 kazandı. Rakip 8 kişi kaldı, G.Saray 10.. Kartlar doğruydu, yanlıştı; buraya yazmaya kalksak sütunlar yetmez..
Yayıncı kuruluş da nasıl olsa bunları vermiyor. Onların da kafalarında nasıl olsa bir şeyler vardır.. Kardeşim siz de adalet falan istiyorsunuz ama sonra da "Bu işten fazla para kazanamıyoruz Başakşehir'in tek başına G.Saray ile şampiyonluğa oynaması zevkli olmuyor.. Bu işin sonuna kadar F.Bahçe, Beşiktaş, G,Saray ve Trabzonspor olursa biz de bu işten para kazanırız" mantalitesi varsa eğer; o zaman söyleyin dört büyükler bir tarafta oynasın, diğerleri öbür tarafta..
Öyle enteresan şeyler duyuyorum ki, inanılır gibi değil.. Geçen hafta Diagne bir penaltı yapıyor dirseğiyle, Uilenberg eğitimde demiş ki, "Bu pozisyonlara penaltı vermeyeceksiniz!" Ekuban ile Mina'nın pozisyonunda, Ekuban şiddetli ve tehlikeli bir dirsek yiyor;
Uilenberg'e göre bu pozisyon da griymiş!.
Beyler, bunlar bizi aptal yerine koyuyorlar. Uilenberg "Bu olmaz, bu gri" diyor ama kendisi yeşilleri (!) götürüyor.. Helal olsun onlara..
Bu film bu sene erken başladı, nasıl devam edeceğini hep beraber göreceğiz. Ama bir yerlerde bir şeyler oluyor, bir şeyler yapılmaya çalışılıyor; hep beraber göreceğiz!
G.Saray 8 kişi kalmış takımdan, uzatmanın son saniyesinde bile gol yiyecekti. Şunu çok net söylüyorum, G.Saray çok kötü oynuyor. 'Biz pas yapıyoruz' iddialarına bıraksınlar. İnanılmaz sakat işler yapıyorlar. Biraz düzgün bir takım, G.Saray'ı perişan eder.
G.Saray'da sahanın içinde bir otorite yok, futbolcular başıboş oynuyor. Futbolun kuralları vardır.
Defans adamı topu tutar tutmaz, ikinci bölgeye yani orta alana yollar, eveleyip gevelemez.. Orta saha hazırlık bölgesidir.. Sen savunmada bir hata yaparsan, kurtuluşun yoktur. G.Saray defansı her hafta aynı işi yapıyor. Seyirci de seyrediyor, Fatih Terim de..
G.Saray tat vermiyor. Dün akşam kazandılar ama nasıl kazandıkları meydanda. 14 sarı, 5 kırmızı kart olan bir maç. Hangileri doğru, hangileri değil; oturup kare kare seyretmek lazım. Nasıl olsa görüntüler yok, vermiyorlar.
Kamuoyu da bunları öğrenemez.
Şu Falcao olayı, hem G.Saray camiasını bozdu, hem Fatih Terim'i, hem de takımı.. İş öyle bir hale geldi ki; Falcao gelecek, bütün dertler bitecek hikayesi söylenmeye başlandı. Bu oyuncular şampiyon olmuşlardı. Ama herkes Falcao'nun peşinde. Yöneticiler de dahil! Bir de omuzuna el atıp fotoğraf çektirince, işler daha şahane oluyor ve sonunda arapsaçına dönüyor.
Arap saçına döndüm, çöz beni arapsaçı. Çivi çiviyi söker, budur bunun ilacı.. Bu, arapsaçı adlı parça.. Kim çözer bilemiyorum;
Fatih Terim mi, Falcao mu?
Türkiye'de yeni bir ortaya oyunu da başladı, gizlene gizlene.. Herkes onu da merak ediyor. Eğer öyle ise, sonumuz tam bir arapsaçı olur ve çözülecek gibi olmaz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor