Eyüp YILDIZ

Eyüp YILDIZ

17 Haziran 2015 | Çarşamba

Karşıyaka şampi...

Final serisinin dördüncü maçına iki takımda kontrollü başladı. İlk periyot 17-17 eşitlikle sona erdi.
İkinci periyottada görüntü çok fazla değişmedi, P.Karşıyaka ve A.Efes'de uzun oyuncular devreye giremezken, daha çok kısa oyuncuların bir şeyleri değiştirmeye çalıştığını gördük. Önceki maçlarda tam saha baskı ile, Efes'e hata yaptıran ev sahibi, bu sefer özellikle ilk yarının sonlarına doğru kendi silahıyla vuruldu. A.Efes'in, basklı savunması karşısında bocalayıp top kayıpları yaptılar.
Bu bölümde Karşıyaka'nın şansı, Efes hücumlarının çok yüzdeli olmamasıydı diyebiliriz. İlk devre 37-35 A.Efes üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan A.Efes olurken bir anda öne fırladılar. Bu ana kadar P.Karşıyaka'nın daha önceki maçlara göre en büyük zaafının savunma olduğunu da eklemek lazım.
Final periyodu 69-54 A.Efes'in üstünlüğü ile başladı. Ama play-off maçları boyunca Banvit ve Fenerbahçe serisi dahil olmak üzere final ve uzatma bölümlerini iyi oynayan hep P.Karşıyaka oldu. Önce baskılı savunma ve hızlı hücumlarla farkı erittiler ve Gabriel'in son saniye üçlüğü ile maçı 82-82 uzatmaya götürdüler. Uzatmalarda ise geriden gelmenin moraliyle, az hata yaparak maçı 91-88 kazanmayı başardılar. Serinin 3-1 Karşıyaka lehine olmasıyla beraber klişe bir yaklaşımda bulunup, İzmir'in gururu P.Karşıyaka için ŞAMPİYO. diyebiliriz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor