Eyüp YILDIZ

Eyüp YILDIZ

25 Haziran 2015 | Perşembe

Bu sefer savunamadık

Potanın Perileri, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yürürken grup maçlarında sert savunmasıyla dikkat çekti. Savunmanın tam tersi hücumda ise rahat bir ekip olamadık vasat oynadık diyebiliriz. Sırbistan karşısında, ilk yarıda bu oyun karakterimizin devam ettiğini gördük. Anna Dabovic ve Milovanovic dışındaki isimleri iyi savunma yaparak durdurmayı başarsakta, hücumlarımızda Nevriye ve Sanders haricinde isimler devreye giremediler.

Dış atış yüzdemiz kötü
Özellikle kısa oyuncularımız beklenenin çok altında kaldı. Dış atış yüzdemizde kötü olunca, devreyi 28-27 geride kapattık.
Üçüncü periyoda da iyi başlayamadık, ne hücumda ne de savunmada etkili değildik.
Rakibimiz de bizim tam aksimize içerden dışardan yüzdeli hücum ettiler. Hatta aldıkları hücum ribaundlarıyla ikinci hatta üçüncü hücum şansını elde ettiler. Periyodu da 54-
38 geride tamamladık.
Final periyoduna baskılı savunma ile başlayıp, bundan verim aldık. Hücumda da Sanders patlama yapınca ilk 4 dakika da 9-
0 seri yaparak farkı 7 sayıya indirmeyi başardık. Ama mola sonrası Sırpların tempoyu düşürerek skora oynaması, serbest atış çizgisine kolay bi şekilde gelmeleri maçı kazanmamıza engel oldu. Berbat oynadığımız üçüncü periyodun diyetini maçı ve turu 75-63 kaybederek ödedik.
Her maçın kendine has bir hikayesi vardır, bu maçın hikayesini malesef biz yazamadık.
Potanın Perileri'nden isteğimiz son maçlarını kazanarak beşinci olup bizi Olimpiyat'a götürmeleri olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor