Fatih Doğan

Fatih Doğan

03 Nisan 2011 | Pazar

Sivok farkıyla

Sivas'ta son dönemde izlediğim en mücadeleci maçlardan biri oynandı. Bir tarafta Beşiktaş'a savaşmanın ne olduğunu hatırlatan Tayfur Havutçu, diğer tarafta bağrından çıktığı Sivas'a ruh katmış ve ligde kalması yolunda önemli kazanımlar sağlamış Çalımbay...
Dengeli giden maçtaki kırılma anı Sivok'un kırmızı kartla oyun dışında kalması. Pozisyonda ister Sivok'un şaşkınlığı ister Cihan'ın kurnazlığı diyelim, 65'ten sonra 10 kişi kalan Beşiktaş, Yiğidolar'ın hırsı karşısında dengesini kaybetti. İlk yarıda Almeida'nın kaçırdığı hatta Beşiktaş'ın yetiştirdiği kaleci Korcan'ın çıkardığı pozisyona büyük anlamlar yüklemiyorum.
Çünkü bu pozisyonu çok dikkate almak Sivas'ın kaçırdığı gollere ve emeğine saygısızlık olur.
Sivas biraz sert oynamakla birlikte hak ettiği bir galibiyet aldı. Rıza hoca ve futbolcuları ligde kalmak için çok önemli bir psikolojik duvarı aştı. İkinci yarı oyuna girmesine rağmen hem Sivok'u attıran, hem de golü atan Cihan Yılmaz tartışmasız maçın adamıydı.

Yatırımlar boşa gitmemeli
Ortaya konan yüksek tempo ve mücadeleyi görünce Beşiktaş için Sivok'un sorumsuzca hareketi dışında çok eleştirecek bir durum yok.
Geri dörtlüdeki kanat oyuncuları biraz daha oyunun içinde olabilirdi.
Ancak burada Ekrem ve İsmail'in ileri çıkamamasının nedeni, önlerinde oynayan Quaresma ve Simao'nun çok fazla önde oynama isteğinin de payı büyük.
Sivas'ın bu kadar agresif olduğu bir ortamda onları da eleştirmek çok doğru değil.
Avrupa için tek çıkış kapısı Türkiye Kupası, şimdi daha büyük önem kazandı. Beşiktaş'ta milyon dolarlarla yapılan yatırımın boşa gitmemesi, bu kadar yıldızın Avrupa'ya veda etmemesi için G.Antep'i geçmesi gerekmekte.
Beşiktaş mücadele olarak umut veriyor ama G.Antep karşılaşmasına çok daha gergin çıkacakları kesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor