25 Ağustos 2012 | Cumartesi

Yanılmışım!

Bazen insanlar yanılır. Bazı insanlar vardır, yanıldıklarını anlamaz veya anladığını göstermek istemez. Ben Aybaba konusunda yanılmışım. TRT Spor'daki Basın Tribünü programında konuk ettiğimiz Aybaba'nın açıklamaları sonrası bunu gördüm.
Galatasaray derbisi öncesinde Aybaba'nın vereceği mesajlar çok önemliydi. Quaresma konusunda ne yapacaktı diye sorduk, "6 Eylül'le kadar zaman var. Yeniden bir yapılanma içine gireceğiz" cevabını aldık.
Yani, "Transfer bitene kadar kulüp buldu buldu; yok bulamadı, A takımla antrenmana alacağız.
Kendi eski formuna kavuşursa da mecbur oynatacağız" dedi.
Aybaba'nın en çok eleştirdiğim açıklamalarından birisi, Belediye maçı sonrası yaptığı "Veli çıktı, sistemimiz bozuldu" ifadesiydi.
Bunu detaylandırdığında şöyle dedi Aybaba: "Orta sahayı iki tip oyuncudan kuruyorum. Biri % 70 koşan ve rakibin pas trafiğini bozan oyuncu (ki VeliTürkiye'de bunu en iyi yapan oyunculardan).
Diğeri ise ofansif yönü ağır basan, bizi hücuma itecek bir oyuncu. Bu da Fernandes. Bu açıklama bana fazlasıyla yetti.

Planlar alt üst oldu
Veli, Galatasaray derbisine yetişiyor. Demek oluyor ki Selçuk'un pas trafiğini Veli ile kesmeye çalışacak Aybaba. Forvette Almeida, 'sözde' sakatlığı nedeniyle oynamayacak.
MR'ı temiz çıkmasına rağmen, ailevi sorunlarının önüne geçemeyenAlmeida, bu ve benzeri sorunlar nedeniyle vedaya hazırlanıyor.
Derbide Aybaba'nın elinde sadece Mustafa var. Almeida sıkıntısı ortaya çıkmadan önce, derbiye çift forvet ile başlamayı ve rakibi boğmayı düşünen Aybaba'nın yine planları alt üst oldu.
Şimdiki planı ise Mustafa'nın arkasını Olcay ile doldurup, hücum gücünü yüksek tutmak.
Planlarını gol atmak üzerine kuran Aybaba, derbide kaleyi McGregor iyileşmiş olmasına rağmen Cenk'e emanet edecek.
Yayın sonrası sohbet ettiğimiz Aybaba, Galatasaray maçını kafasında milyon kez oynadığını ve geceleri bu maç nedeniyle uyuyamadığını söyledi. Yüzünün her halinde derbi zaferi için çok iz taşıyan Aybaba, eğer tüm sezon boyunca sadece teknik ve taktik ile uğraşırsa başarılı olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor