03 Temmuz 2015 | Cuma

Yönet(eme)mek

Bir kulüp düşünün, elindeki tüm değerleri bire bire ama ederine hatta bazılarını ederinden de fazlasına elinden çıkartıyor. Neden?
Kulübün mali disiplinini sağlamak için.
Peki mali disiplini sağlamak için tek yol elindeki değerleri satmak mıdır?
Satmak en kolayı. Alıcının iştahını kabartacak ortamı sağlarsan, yani alt yapından yetişen gençlere süre verirsen ortaya Atınç gerçeği çıkar. Atınç, geçen sezon 17 maçta forma giydi ve 5 milyon euro bonservis bedeli getirdi.
Önümüzdeki sezon 30 maçta oynatırsın sana 10 milyon euro'luk teklif gelir. Merak etme, Avrupa kulüpleri alamadığı oyuncunun peşini bırakmaz sen gibi. Takip eder ve gerektiğinden bir önceki teklifinin üzerine çıkar.

Külkedisi masalı

Bir kulüp düşünün ki, kadrosundaki en önemli ismi gol silahını, ederinin fazlasına satar. Demba Ba'ya gelen teklif inanılmazdı. Beşiktaş yönetimi bu fesih işlemini yapmak zorundaydı.
Ona bir sözüm yok. Ama Demba Ba'yı gönderdikten sonra alınan ilk oyuncu kim? Sağ bek, Alman Beck.. Hoffenhiem'ın kül kedisi masalını gerçekleştirdiği sezonda, Bundesliga'da bir sezon maç anlatmış birisi olarak, o dönemin yönetimi benden isim istediğinde, tıpkı Fabian Ernst gibi onun da ismini vermiştim. Ama bundan yıllar önce.
O dönemin yöneticileri hala hayatta, istenirse onlara sorulabilir. Ancak Beck'in transferi o zaman yapılsaydı yerinde olurdu. Şimdi kendi ülkesinde de çaptan düşmüş ve üstelik sağ bek.
Küçümsemek için söylemiyorum ama futbolda bir laf vardır, "Hiçbir şey oynayamıyorsan geç sağ bek oyna" diye..

Sevgiye mazhar olmak

Gelelim iletişim işine. Geçtiğimiz günlerde verilen iftarda sayın Başkan'ın bir sözünü okudum; "Bizi sevenler ve bizim sevdiklerimizle birlikte olduk" diye. Sayın başkan, demek ki biz senin sevgine mazhar olamamışız ki davet edilmedik!
Eğer çalıştığın iletişim departmanındaki arkadaşlarına topu atacaksan da, hiç zahmet etme. Ama isterseniz onlara, 'Spor Kulüplerinde Medya İletişimi'nin nasıl yapılacağına dair seve seve ders verebilirim.
Sizin sevginize mazhar olamamış tüm bireyler adına.
Teklif var, ısrar yok..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor