26 Ağustos 2015 | Çarşamba

Ayarları sıfırlayın!

Vitor Pereira, Fenerbahçe'deki ikinci ayını tamamlamak üzere.
Geldiğinden beri çok güzel şeyler söylüyor, hedefler çiziyor ve oynanacak futbolu tarif ediyor. Hazırlık maçları bir tarafa, beşinci resmi karşılaşmasını da tamamladı ama bir kez bile bu bahsettiklerine sahada şahit olmadık. "Zaman gerekiyor" dedi bunların üzerine.

Fişi çek, yeniden tak!

Doğrudur... Oyuncular, teknik adam ve sistem yeniyken bazı şeyler hemen olmaz. Ama 90 dakikanın hiç olmazsa, 10 dakikasında da mı bir işaret vermez.
Bu yüzden Rizespor maçı sonrasında Pereira'nın fişinin çekilip, yeniden takılması gerektiğini söyledim.
Türk işi problem çözme metodudur bu.
Bozulan alet; bir bakarsınız yeniden normal ayarlarına dönmüş.
Vitor Pereira da kendini, takımını öyle yerlerde görüp, rakipleri de öylesine küçümser tavırlarda ki, hızla normale dönmesinde; hesabı-kitabı yeniden yapmasında fayda var.

Hikmet Karaman ders verdi
Önde oynayacak takım, bunu sağlayacak orta saha ile sahaya çıkmalı. Bu orta sahanın oyuncuları fizik gücü ve oyun aklı, bu baskıyı sağlayacak oyunculardan seçilmeli. Fenerbahçe kadrosunda bunu yapacaklar var ama henüz bir araya getirilmediler.
Rize'de ilk 45'te oynayan takım teknik adamın değil, taraftarındı. Ne kadar forvet varsa yazılmıştı tahtaya.
Hikmet Karaman öyle bir ders verdi ki orta sahada, Vitor Pereira ikinci yarıda doğru hamleler yapıp, oyunu dengelemek zorundaydı.
2008'den beri en iyi hücumcular olarak bekleriyle öne çıkan bir takım Fenerbahçe.
Her maçta 40'a yakın orta yapılan bir takım.
Bu özellikten vazgeçiyor Pereira. Üstelik bu toplara değecek iki önemli santrforuna rağmen.
Bu yüzden tekrar da yarar var; fişi çekilmeli, yeniden takılmalı, ayarları sıfırlanmalı ve planlarını yeniden gözden geçirmeli.


YILDIRIM'IN DOĞRULARI
Fenerbahçe doğrudan taraftarını sorumlu tutan bir sponsorluk anlaşması yaptı. 38 bin kombine, 111 bin forma satın alarak "Biz buradayız" diyenlere, yeni de bir kapı açtı. "Kazan-kazan" formülü ile FBYandex kullanımı, bir kumbara oluşturacak.
Yıldırım diyor ki; "Buradaki parayı, taraftarın istediği oyuncuyu almak için kullanacağız." Bu açık çek kadar kuvvetli bir motivasyon olamaz. Transfer listesi artık "Ben Fenerbahçeliyim" diyenlerin elinde.

Skora göre maç başı

Aziz Yıldırım, maç başı ve prim sistemindeki değişikliklerin de altını çizdi. "Oyna" diye para verilen oyunculara, bir de galibiyet primi ödemenin anlamsızlığını belirtti. Maç başı ücretlerinin skora göre ödeyeceklerini açıkladı. Bunu prim haline getirdi.
Finansman arayan kulüplerin, kendi bütçelerinden, yeni kaynak yaratmaları için doğru projeler bunlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor