04 Nisan 2019 | Perşembe

Sath-ı müdafaa

Bugün başlayacak "Fener OL" kampanyası ve hafta sonu Ankaragücü maçıyla birlikte başlayacak sekiz maçlık süreç, Fenerbahçe'nin yeni dönemidir. Kulübün mali çıkmazdan çıkması ve taraftarının beklediği güce kavuşabilmesi için tüm kaynakların seferber edildiği bir dönem. Bir bakıma "sath-ı müdafaa" yani. Tek cephede mücadele etmeyi bırakıp, tümüyle birlikte kurtuluşa yapılan hamleler bunlar. Ali Koç; "60 milyon euro bulamazsak, UEFA'dan ceza alabiliriz" diye açıklıyor kampanyayı. Kibarlık ediyor. Aslında 110 yıllık kulübün yaşadığı cendereden çıkması için, soğuk bir maşrapadan su içip, ferahlaması anlamını taşıyor. Fenerbahçe taraftarı bu kampanya ile sadece UEFA'ya verilen sözlerin yerine getirilmesini sağlamayacak, Ali Koç'tan beklenen "daha iyi takım, daha iyi futbol" için de gereken transfer hamleleri için zemin yaratacak. Çünkü, "Sattığın kadar al" bittiği anda, genç başkanın neler yapabileceğini iyi düşünmeliler.
Hayal mi görüyorlar?
Rakamın büyüklüğü, karşılığında bir şey verilmemesi kampanya için karamsarlık yaratıyor. Böyle düşünenler için küçük bir örnek verelim; 3 Temmuz kumpası yaşandığında, önemli oyuncular ayrılmak zorunda kaldı. Ocak transferinde üç işadamı; Nihat Özdemir, Ferit Şahenk ve Ali Koç ceplerinden ödeyerek 10 milyon euro'ya Moussa Sow'u aldılar. Yani , taraftar eğer bütçesine ne düşüyorsa, bu katkıyı yaparsa; bu camianın "ağır" dinamikleri de fazlasıyla bu bölgede olurlar. 60 milyonu da geçerler.

Ankara'da ne olur?
Beşinci Malatyaspor'un 37, 13'üncü Fenerbahçe'nin 31 puanı var. Kalan sekiz hafta beşinciliği önemli hedef haline getiriyor. Ligin kendi sallantısında, herkesin herkese puan kaybettiği süreçte, üç maç üst üste kazanan, birden bire başka noktalara gelebiliyor. Bu nedenle Ersun Yanal, takımına iyi sahip çıkıp, onları doğru konsantre etmeli. Ankaragücü baskı altında oynamayı iyi bilen bir takım. Fenerbahçe'nin bu arzusunu da karşılamak için hazırlanacaktır. Yüksek tempo sanki rakibin daha çok işine yarar gibi görünüyor. Başlarda gol bulamadığınızda da telaşı büyütür.

12 eksik!
Öyle virajı bol maçlara rağmen, Ersun Hoca'nın sorunu sakatlık veya formsuzluk da değil aslında. Sezon sonu takımdan ayrılacak 12 oyuncusu var ve onlardan her şeylerini zorlamasını istiyor. Bu aslında bir "meslek ahlakı sınavı" oyuncular için. Birçoğu kalmayacağını biliyor. Sahaya çıktığında ne kadar risk alacaklar, fedakarlık yapacaklar? Hakem kararlarını, rakibin kalitesini, kendi eksiklerini bir türlü halledebilirsiniz ama içerden gelen "tereddütlere" alacağınız tedbir yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor