10 Nisan 2019 | Çarşamba

Tam istediği gibi!

En baştan söyleyeyim; "O sene, bu sene değil…" Elbette 20 yıldır Kadıköy'de kazanamayan Galatasaray'ın, bir gün bu gidişi çevireceğini biliyoruz. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Ama bu maçın kağıt üstündeki dengelerinde, kazanma ibresi onlara yakın değil.
Neden 1: Galatasaray Kadıköy'e kazanmak için geliyor. Bir gün önceki Başakşehir maçının sonucundan da bağımsız olarak, üç puanı almak zorunda. Öncekilerde beraberlik yetiyordu. Sadece ortam ile mücadele etmeyecek yani; üstünde bir de sonuç baskısı var. Bu da Kadıköy'de biraz daha önde oynamayı gerektirecek. Tam Fenerbahçe'nin istediği şey.
Neden 2: Defansın göbeği değişecek. Fatih hoca eğer Donk'a alternatif olarak Fernando'yu seçerse, orta saha Fenerbahçe'nin eline geçer.
Ndiaye–Selçuk ikilisi burada oyunu ele geçiremez. En doğru karar gibi gözükse de, aslında en risklisi duruyor Fatih Terim'in önünde.
Neden 3: Fenerbahçeli oyuncuların bu maçı özel algılayacakları bir gerçek. Seyrantepe'de 2-0'dan geri geldiler, Dolmabahçe'de 3-0'dan.
Saracoğlu'nda büyük maçları iyi ve etkili oynuyorlar. Başakşehir'i bile ellerinden kaçırdılar. Bakmayın Ankaragücü beraberliğine, 50 kez ceza alanına giren, 16 pozisyon bulan bir takım, gücünün ne olduğunu bilir.
Neden 4: "Fener Ol" kampanyası bir tarafa, bu sezon daha 10'culuktan yukarısını göremeyen bu takım ve yönetim, taraftarına bu galibiyeti borçlu. Bu kez Ersun Yanal gibi sonucu nasıl alacağını bilen de bir teknik adamla hazırlanacaklar.
Kısacası; her şeye hazırlık olun derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor