25 Nisan 2019 | Perşembe

Yanal da fark yaratmadı

Ersun Yanal 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 15. lig maçını tamamladı.
"Hedefimiz ikinci yarının liderliği" diyerek kolları sıvamıştı, şu anda 8. sırada. Bu arada kupada Ümraniye'ye iki kez yenilerek elendi, Avrupa Ligi'nde de Zenit'i geçemedi. Tabela olarak "net başarısız" görünüyor. Ya oynanan oyun?
Bize, "Hoca şunu yapmak istiyor ama oyuncular beceremiyor" yorumunu yaptıracak bir mesaj da veremedi.
Elbette kadrodan şikayet edecektir. Ama onu buraya şikayet etsin diye değil, Cocu ile Koeman'ın yapamadıklarını yapsın diye getirdiler. Her demecinde kulübün büyüklüğünü vurgulayıp, armadan– formadan bahsederken tribünlerin gönlünü okşadı. Ancak kadrodan oyun da çıkaramadı, verim de alamadı.
"F.Bahçe defans yapmaz, defans yaptırır" cümlesinin esiri olduğunu söylemeliyiz Ersun Yanal'ın.
Kadronun gerçeklerinden uzak, beceri sınırlarının içinde olmayan tarzda diretmesiyle, bir şeyler yapmaya çalışan ama ne yaptığını bilemeyen oyuncular grubu oluştu.

KUKLACILAR SUSUYOR
Bu durumun birinci sorumlusu Comolli veya Ali Koç değil, kibir ve hamaset ile konuşan F.Bahçe taraftarlarıdır.
Onlar istedi, Aykut Kocaman gitti.
Onlar istedi, Ersun Yanal geldi.
Kuklacı gibi oynattılar yöneticileri… Kulübün düştüğü maddi zorluklar, transfer kısıtlamaları, ödeme problemlerini hesap bile etmeden, ligin en çok gol atan takımına "defansif oynuyor" dediler.
Bugünkü durumdan da şikayet etmesi gereken son kişilerdir, böyle konuşup, ahkam kesenler.

YORUM STANDARTI
Konu vasatlıktan açılmışken;
F.Bahçe ile ilgili yorumları takip edenlerin kimi ciddiye alıp, almayacakları için de çok net çizgiler ortaya çıktı.
Geçen sezon Valbuena yerine Aatıf'ın oynatılmasına "Korkuyor" diyenleri bir kenara yazsınlar. Kadro kalitesini göz ardı edip; "F.Bahçe böyle mi oynar?" diye onları gaza getirenlere de listelerinde yer versinler. Sahadaki başarının hamaset cümleleri ile değil, çalışarak olacağını söyleyenleri daha dikkatli dinlesinler. Onlara gerçeklerden bahsedenleri, vasatlıkla suçlayanlara da bir daha kulak vermesinler. Kendi adıma, yukarıdaki kriterleri uyguluyorum.
Sizin de işiniz bakanlarla olmasın, görenleri tercih edin.

MHK'NIN SİHİRİ
Galatasaray ve Başakşehir yöneticileri hafta içinde MHK'yı ziyaret etti. Bu görüşmelerin hafta sonundaki hakem kararlarını etkileyeceğini savunanlarla tartıştım. Haksız çıktım.
G.Saray maçının VAR hakemi "kör" çıktı, Başakşehir'inki ise "şahin." Emre Akbaba'nın hareketine hakemin yüreği yetmese, VAR'daki müdahale etmeliydi. Donk'un penaltılık hareketi ise başka. F.Bahçe maçının "haklı" itirazlarından sonra Kayseri maçındaki kararları yan cebe koyanlarında "samimiyet" derecelerini gördük. Bu tiyatronun galibi olmayacak, farkında değiller.
Sadece akıl gözü olanlar, düşen şapkaları, görünen kelleri fark edecek. Onların da gücü, bu gürültücülerin çığırtkanlığında yitip, gidecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor