21 Mayıs 2019 | Salı

Tırmanış!

Fenerbahçe'nin böyle keyifsiz ve hedefsiz çok maçını izledik ama ligde kalmak için galibiyete ihtiyacı olan Erzurumspor'un performansı çok şaşırtıcıydı.
Topla barışık olmayan oyuncuların, bir de oyun planından yoksun şekilde bir şeylerin peşine düşmesi;
Fenerbahçe'nin klasiği. Jailson ile Tolgay'ın haline bakınca perişanlığı hemen çözüyorsunuz zaten. Zajc'a kızdı bir ara Tolgay Aslan; "Neden yaklaşmıyorsun" diye. Bunu O'na kulübedeki söylemediyse, deney odasında mı keşfedecek ne yapacağını?
Ersun Yanal sürekli önümüzdeki yılın güçlü takımından bahsediyor.
Evet; transferler yapacaklar, takımın yarısını değiştirecekler. İyi sonuçlar da gelebilir peşinden. Ama Ersun Hoca, bize ne oynatmak istediğinin ipucunu vermedi hiç.

***
Yine de hakkını yememek gerekir.
Erzurum, sahasında her rakip için kabus olmuşken, uzaktan şutlar veya duran toplar dışında kendine pozisyon üretemedi.
Top ayağındayken eleştirdik ama, Tolgay'ın özellikle her açığı kapattığını, kademelere doğru girdiğini de belirtelim. Özellikle son 15'te Jailson da defans dörtlüsü ile birlikte çok konsantre oynadı.
Geriye düşmesiyle birlikte Hamza Hoca tüm riskleri de aldı. İki ofansif hamle yaptı. Karşılığında gelen Ayew ve Ekici hamleleri, boş alanları değerlendirmek içindi. Yine de skoru koruma kaygısı, hücuma cesaretle gitmenin önüne geçti. Kaliteyi eleştiriyoruz ama bir yerde empati yaparsak, bu oyuncuların içine yerleşen "güvensizlik" hepsini dibe çekiyor.
Fenerbahçe için ilk altı hedefini sıcak tutan tutan, son haftaya da amaç getiren galibiyetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor