24 Aralık 2011 | Cumartesi

Transfer Güneş'in

Bugün Trabzonspor'da mali kongre var. Seçimli kongreler kadar heyecanlı olmasa da bir kurum için şüphesiz önemli ve iyi değerlendirilmesi gereken bir hadisedir. Aslında bir fırsattır.
Kazandıklarını doğru harcayamamak, her spor kulübü için, hakkının yenmesi kadar olmasa bile çok önemli bir sorundur.
Ülkemizdeki hemen her futbol kurumu gibi Trabzonspor da bu konuda problemli ve Trabzonspor taraftarı bu noktada genellikle mutsuzdur.
Bugün elbette genel kurul üyeleri yönetimin icraatlarını iyisiyle kötüsüyle değerlendireceklerdir.
Bu kritikler sadece mali alanda değil her konuda olacaktır ki doğaldır. İşin güzeli, eleştirenin yapıcı ve nazik, eleştirilenin de hoşgörülü ve cevaben tatminkâr olabilmesidir. Bu had safhada hassas dönemde zaten başka seçenek de yoktur.

* * *

Biliyoruz ki bazı üyeler ve dinamikler Şener ve yönetiminden memnun değildir.
Lig sürecindeki duruşlarını olumlu bulsalar da özellikle transfer tercihleri ve başkanın tarzı hakkında itirazları mevcuttur. Haksız olduklarını söylemek de kolay değildir.
Görünen odur ki bu mali kongreyi takiben Trabzonspor hareketli bir transfer dönemine daha girecektir. Ve biliyoruz ki bu takıma yapılan transferler tıpkı ayrılması engellenemeyen ya da gönderilen oyuncular konusunda olduğu gibi Şenol Güneş'in arzu, tercih ve rızası dışında olabilmektedir. Oysa bu tür 'davul hocanın sırtında, tokmak başkanın elinde' görüntüsü yanlış olmanın ötesinde şıklıktan da uzaktır.
Bir 'Sir Ferguson' anlayışı ile getirilmek istenen Güneş, neticede bu tip oryentalist yaklaşımlara maruz kalıyorsa bu sadece kendisini değil milyonlarca taraftarı da kırabilir.

* * *

Bu nedenle, kongre sakin ve yapıcı geçmeli, ancak hemen sonrasında da hoca artık sadece yerli değil dünyanın her tarafından yabancı isimler için de net işaretler vermeli, transferin sorumluluğu ona teslim edilmeli, tercihler doğrudan başkan ya da yanındakilerce yapılmamalıdır.
Zira gelen para ile kurulan kadro arasında bir orantısızlık olduğu açıktır. 'Zokora iki Selçuk eder' ya da 'yedeklerimiz bile şampiyonluğa oynar' gibi ifadeler ne gerçeği yansıtmaktadır ne de ciddi bir kurumun başkanının meşguliyeti olmalıdır.
Başkan Şener'e ve arkadaşlarına sonuna kadar destek her Trabzonsporlunun aktüel görev ve sorumluluğudur.
Lâkin bu aslen, onların transfer tercih ve meraklarına destek veya hoca ile iletişim kalitelerine onay değil, Trabzonspor kulübünün seçilmiş değerlerine saygı anlamı taşımaktadır.
Herkesin görevini her zamankinden daha iyi yapacağı bir döneme girmek umuduyla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor