16 Nisan 2019 | Salı

İnsanlık

Görüyoruz ki, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda şartlar ne olursa olsun Galatasaray'ın Saracoğlu'nda kazanması mümkün değil. "Herhalde" diyorum "Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi henüz keşfedilmemiş bir element olmalı." Ama yıllardır ganimetle beslenenlere inat gerçekleri dile getirmek de bizim görevimiz olmalı.
Pazar gecesi maçın ikinci yarısında Mehmet Topal'ın ikinci sarıdan sahadan atılması gerekiyordu. Fenerbahçe'nin attığı beraberlik golü öncesinde yapılan net bir faul VAR ve golün iptal edilmesi gerekiyordu! Maçtan sonra hakeme yüklenen Fatih Terim'in konuşmasına baktım. "Bize karşı çok cesurlar!" Acı acı güldüm! Trabzonspor, İstanbul'da katledilirken Fatih Terim'in maç sonrası açıklamaları geldi gözümün önüne; "hakem de insandır!" Üç hafta önce Bursaspor hakem tarafından katledilirken Fatih Terim'den adalet ve hakem konulu cümleleri Google'da bile aradım bulamadım. Ben de Fatih Terim'e seslendim. "Aldıklarınızı geri vermeden hakemlerden şikayet etmeye hakkınız yok Sayın Terim!" Ve noktayı koydum. "Bu düzeni siz kurdunuz!"
Hala takımını küme düşme potasından çıkaramayan Ersun Yanal'ın beceriksizliğine taktığı kılıfa baktım. "Kadıköy'e her gelen elini kolunu sallayarak kazanamaz!" Sanki bir masal kahramanı konuşuyor! Bu takımın pazar gecesi Galatasaray'a yenilmediği için duyduğu gururdaki çaresizlik payını Ersun Yanal'a postaladım. Benim bildiğim gerçek Fenerbahçe taraftarları ağaçların dikine büyümesiyle yakından ilgilidir, yan yatırılan gemilerin beceriksiz kaptanlarıyla değil! O yüzden gecenin sonuna not düştüm. "Fenerbahçe teknik direktörü içi boş cümlelerle gururlanamaz!" Geldiği günden bu yana ürettiği palavra hayallere ve puan cetvelindeki Fenerbahçe gerçeğine mahsuben!
Eski yılların derbilerini anlatarak şimdiki zamana asalet katamayız Çünkü o asalet ne futbolcularda mevcut artık ne yöneticilerde! Maç sonu konuşmalarının getirisiyle beslenenlerin canlara bile göz diktiklerini görüyoruz. Adaletin değil ganimetin peşinde koşulan bir futbol ülkesinde, alın terine saygı duymayanların yaygarasını dinliyoruz. Ne utançtır ki bu tür beslenmenin ayıplanmadığı bir ülkede yaşıyoruz.
Ama ayrıntıların içinde gizlenmiş güzel insanlarımız da var. Sevgisiz bir derbiden bana kalan tek anlamlı manzara Galatasaray'ın doktoru Yener İnce'ye ait. Derbi maçında Muslera ile çarpışan Skrtel baygın halde yere düştü. Galatasaray'ın doktoru Yener İnce, kimseden onay beklemeden depar atarak Skrtel'in yanına koştu ilk müdahaleyi yaptı ve Skrtel'i ayılttı. Uzak kulübedeki Fenerbahçe sağlık ekibi gelince görevini devretti. İnsan olmak her şeyin ötesindedir. Hayat kitabından insanlığı çıkarın elde bir şey kalmaz. Hayatın anlamı yaşatmak üzerine kuruludur, hele çocukları sevince. Ama kana susamış insanlar ülkesinde sizin gibiler pek bulunmuyor Sayın Yener İnce!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor