Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

12 Haziran 2013 | Çarşamba

Ya AB'ye girersek?

Özellikle büyük kulüpler transfer çalışmalarını tam gaz sürdürürken, diğer yandan da yabancı kısıtlaması nedeniyle ince hesaplar yapmak durumundalar. AB adayı ülkemizde de uzun yıllardan bu yana yabancı yasağı gevşetilerek uygulanmakta. Bunun da "klişe söylemi" Türk gencinin ve Milli Takım'ın önünü açmak.
Ancak bunca zamandır, ülkeden ne yeterli sayıda iyi oyuncu çıktı, ne de Milli Takım 2002 ve 2008 dışında doğru dürüst bir başarı elde edebildi. Çünkü Avrupa'daki rakipler sınırsız yabancı ile oynama şansına sahipken, takımlarımızın onlarla denk bir rekabet içinde olması çok zor.

Sorun eğitimde
Örneğin şu anda futbolda dünyanın en iyi gelişim gösteren ülkesi Almanya'da da yabancı serbest. Uygulanan yalnızca bir kural var, o da her kulüp Almanya'da yetişmiş 12 oyuncuyu kadrosunda bulundurmak zorunda. İşte size çift taraflı çözüm.
Bu çarpıcı örnek de gösteriyor ki sorun yabancı sayısında falan değil. Sorun eğitimsizlik ve sistemsizlikte. Bu bağlamda Galatasaray CEO'su Lutfi Arıboğan'ın AB oyuncuları serbest bırakılsın önerisi bence yerinde bir ilk adım olur.
Çünkü AB'ye girdiğimizde zaten yasak, otomatik olarak kalkacak.
Ama en az 12 yerli kıstasını her halükarda uygulayabilirsiniz.
TFF bu sezon olmaz ama gelecek sezon bu anlamını yitirmiş yasağı kaldırmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor