Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

01 Ağustos 2015 | Cumartesi

Avrupa yıldızı

Üç Bundesliga şampiyonluğu, 2 Almanya Kupası şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 2 Almanya Süper Kupa. İşte Beşiktaş, bu büyük başarıların içinde yer almış ve attığı gollerle bu başarıların temel taşlarını döşeyen oyunculardan biri olmuş yüksek kariyerli bir futbolcuyu transfer etti. Ki Beşiktaş'ın adına şarkılar yazdığı Demba Ba geldiğinde bu başarıların yakınından dahi geçmemiş bir futbolcuydu.
Hemen şunu belirtmeliyim ki, eğer Mario Gomez, Almanya'da oynadığı dönemdeki performansının yarısını göstersin, Beşiktaş'a büyük katkı sağlar ve hedefe koyduğu 25 gol barajına da yaklaşır. Alman oyuncuyu Stuttgart takımı ile 2004 Mayıs ayında çıktığı ilk Bundesliga karşılaşmasından bu yana takip ediyorum.
Gomez o günden sonra çok özel yeteneklerini sergileyerek hızla yükselen bir kariyere sahip oldu. Her iki ayağını eşit derecede kullanabilmesi, uzun boyuna karşın iyi çalım atabilme yeteneği, kafa toplarındaki hakimiyeti, ceza sahası içinde yaptığı bitirici tek vuruşlar, sahada nerede duracağını çok iyi bilmesi, üstün fizik gücü ile rakip savunmaya yaptığı baskı, işte bütün bunlar onu Avrupa futbolunun yıldızı yapan unsurlardı.

Avantajı centilmenliği

Pek bahsedilmiyor ama Gomez'in takımına en büyük katkılarından biri de aynı Andreas Beck'de olduğu gibi çok centilmen olmasıyla ortaya çıkıyor.
Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmeyen ve sarı kart limitinden dahi ceza almayan "Süper Mario" bu bağlamda da çok önemli bir koz. Rakiplerinin sertliğine ve babası İspanyol olmasına yani Akdenizli kanı taşımasına rağmen sinirlenmeyen ve didişmeye girmeyen bir yapısı var. Bu çok büyük bir avantajdır bana göre.
Ama... Evet bu çok önemli yıldızın 'ama' dedirtecek tek handikabı, peşini bırakmayan sakatlıklar. Bayern kariyerinde 19 maç, kısa Fiorentina kariyerinde 52 maç kaçıran Mario Gomez'in ne yazık ki kırılgan bir yapısı var. Eğer şansızlıklar yakasını bırakır ve sakatlık problemlerini atlatırsa Beşiktaş bu sezon tüm maçlarında yararlanabileceği harika bir oyuncuya kavuşmuş demektir. Bu transferi gerçekleştirenleri kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor