Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

07 Temmuz 2016 | Perşembe

Mücadele yetmedi

Portekiz, başta Ronaldo olmak üzere birçok yıldız oyuncuya sahip olmasına karşın, yarı finale takım olarak çok mücadele ederek geldi.
Başta Ronaldo, hiçbir oyuncu takım disiplininden uzaklaşmadan oynadı ve bunun da ödülünü yarı finale çıkarak aldılar.
Diğer yandan kadrosunda Gareth Bale ve Ramsey'den başka önemli yıldızı olmayan Galler için de benzer şeyleri söyleyebiliriz.
Britanya temsilcisi, futbol olarak ön plana çıkmasa da mücadele gücü ve takım oyunu ile Belçika gibi sadece starlara bel bağlayan bir ekibi dize getirdi. İşte bu fotoğrafı veren iki takım yarı final maçına çıktıklarında Portekiz maça daha iyi başlayan taraftı.

İkinci gol gardını düşürdü
Özellikle rakip takımda Ramsey'in olmaması Ronaldo ve arkadaşları için önemli bir avantaj oldu. Ancak yine de oyun üstünlüğüne karşın çok iyi savunan rakip karşısında pozisyona giremediler.
Galler ise Bale'in neredeyse tek başına sürüklediği ataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. İlk yarının en önemli pozisyonu ise bana göre Collins'in Ronaldo'yu sarılarak indirmesinin hakem tarafından görülmemesiydi.
Portekiz ikinci yarıya da oyuna hükmeden taraf olarak girdi.
Ancak bu defa ilk yarıdaki gibi olmadı ve bir duran topta Ronaldo'nun üstün sıçrama gücü Galler'in kilidini açtı.
Ardından 4 dakika içinde gelen ikinci gol gardlarını iyice düşürdü.
Portekiz oyunu son dakikaya kadar rahatça kontrol ederken Galler, yine Bale'in çabalarıyla tehlike yaratmaya çalışsa da çok daha disiplinli futbol oynayan rakibi karşısında fazla varlık gösteremeden teslim olunca, finale Portekiz çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor