Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

28 Haziran 2018 | Perşembe

Sendrom

Daha önceki turnuvalarda genelde takımın iskeletini pek bozmayan Joachim Löw, Güney Kore karşısında da İsveç maçı kadrosundan tamı tamına 5 farklı oyuncuyu sahaya sürdü.
İsveç karşılaşmasında yedek oturan Mesut Özil ve Sami Khedira yeniden ilk 11'e dönerken, bu kez formsuz Müller tırpanı yiyen isimdi.
Alman teknik adam böylece toplamda 3 müsabakada 21 değişik oyuncuya forma vermiş oldu.
Almanya maça baskılı başladı ve ilk yarı boyunca baskısını sürdürdü.
Ancak Panzerler katı Güney Kore defansına karşı pozisyon üretmekte zorlanırken ilk yarıdaki koskoca 45 dakika boyunca ciddi bir gol şansı elde etmeyi başaramadı.
Güney Kore ise ilk yarıdaki tek tehlikeyi kullanılan serbest atışta gelen topu Maunel Neuer'in elinden kaçırmasıyla yarattı.
İkinci yarı da ilk yarıdan farksız başladı. Almanya yine rakip kalede yoğun bir baskı kurarken beklenen gol bir türlü gelmedi.
Güney Kore de ani karşı ataklarla Almanya kalesinde ciddi tehlikeler yaratmaya başladı. Joachim Löw, oyunun gittikçe sıkışması üzerine Müller, Gomez ve Julian Brandt'ı da oyuna sürerek tüm riskleri aldı.
Meksika'nın geride olması nedeni ile tek gole ihtiyacı olan son dünya şampiyonu, beklenen golü yine de bir türlü bulamıyordu.
Uzatma dakikalarında ise gerçekten tarihi anlar yaşandı.
Güney Kore oyun disiplininden tamamen kopmuş rakip önünde 2 gol birden bulunca Almanya Dünya Kupası'na hem grup sonuncusu olarak veda ediyor hem de son şampiyonun elenmesi sendromunu yaşayan dördüncü ekip oluyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor