Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

11 Temmuz 2018 | Çarşamba

Maç 51’de bitti

Bir tarafta 1 milyar euro değerindeki kadrosuyla Fransa, diğer yanda altın jenerasyonuyla değeri 754 milyon euro'ya ulaşmış Belçika. Dünya Kupası öncesinde tabii ki Horozlar kupanın Brezilya ve Almanya ile birlikte doğal favorilerden biriydi.
Ama tüm bu kadrolardan hiç aşağı kalır yanı olmayan oyunculardan kurulu Belçika onları iyi tanıyanlar tarafından "gizli favori" olarak görülüyordu. Nitekim Roberto Martinez'in öğrencileri yarı finale gelene kadar rakibinden çok daha organize ve göze hoş gelen futbol oynayan takımdı.
Belçika dev maça da alışıldık şekilde iyi başladı. Üst üste ataklarla Fransa kalesini abluka altına aldılar.
Ama Fransızlar da ani karşı ataklarla ne derece kaliteli bir takım olduğunu gösterirken azımsanmayacak sayıda pozisyona girdi.

TECRÜBE DEVREYE GİRDİ
İkinci yarının da ilk yarı gibi olmasını bekliyordum. Ama Fransa 51'de duran toptan bir anda öne geçince maç bambaşka bir şekle büründü.
Belçika oyundan düştü ipler rakibin eline geçti. Üst düzey tecrübedeki Fransız oyuncular skor avantajıyla rakibin tempoyu yükseltmesine izin vermedi. Horozlar, çok parlak bir oyun oynamasa da çok iyi bir savunmayla Belçika'nın yıldızlarına şans vermeyerek onlara turnuvanın ilk golsüz maçını yaşattılar.
Bu da adlarını finale yazdırmak anlamına geliyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor