İskender Günen

İskender Günen

28 Nisan 2019 | Pazar

Telaşa girersen!

22 sene sonra Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenme başarısı gösterecek Trabzonspor, 90+5'te dakikada gelen gol gerçekten Trabzonspor için büyük bir hayal kırıklığı. Maç başlangıcı arzulu coşkulu bir Trabzonspor var. Rakibi kendi sahasında baskı altında tutup hataya zorladılar.
Ayağa pası olumlu yapan bir kurgu, orta alanda Sosa, Yusuf ve parmak hücum girişimlerinde öne çıkan isimler.
Önce Rodallega'nın direkten dönen topu ardından Abdülkadir Ömür'ün mükemmel asisti ile Yusuf ile 1-0 öne geçen taraf oldular.
Golden sonra Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a büyük bir baskı kurduğu gerçeği var. Bunun en önemli nedeni; Trabzonspor'un kendi ceza alanına çekilmesi ve de gelen toplarda Fenerbahçeli oyuncuların alması.
Savunmadan çıkarken kaptırılan toplar ve önde Rodallega, Abdülkadir Ömür ve Nwakame'nin çabuk top kayıpları öne çıktı.
Baskı altında kalmalarına rağmen Fenerbahçe'nin girdiği net gol pozisyonu yok. İkinci yarı, Fenerbahçe'nin rakip alanda daha fazla gözüktüğü bir gerçek.

* * *

Fakat Trabzonspor, rakibi eksik yakaladığı anlar da var.
Burada devreye girmesi gereken Nwakame, Yusuf, Abdülkadir Ömür ve Rodallega önceki maçlarda gördüğümüz bireysel becerileri ve de ikili oyunla sonucu değiştirme adına bir türlü organize olamadılar.
Sadık'ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra daha sakin ve akılcı oynaması gereken Trabzonspor olmasına rağmen nedense bir telaş içerisinde bir yapıya büründüler.
Oyunun son dakikalarını rakip alanda oynamaları ve tempoyu düşürmeleri gerekirken basit bir faul ardından gelen beraberlik golünü kalelerinde gördüler.
Ayrıca ikinci yarıda kaleci Uğurcan'ın da performansı üst düzeydeydi. Golü yemesine rağmen çıkardığı net pozisyon mevcut.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor