Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

01 Temmuz 2012 | Pazar

Ünal Aysal'ın dili sürçtü!

Transfer için başkan 25-30 Haziran dedi olmadı? Kampa az kala transferden ses yok! Melo'da gelişme yok! Süper golcü ortada yok!
Transferdeki durum ne?
Transferin en hızlı takımı olması gereken Galatasaray kaplumbağa hızıyla hareket ediyor. Oysa Fatih Terim şampiyon olduktan kısa bir süre sonra gitmesi gereken ve alınması gereken yerli ve yabancı oyuncuların listesini alternatifli olarak yönetime sunmuştu. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır ve başkan ne derse o olur. Ünal Aysal göreve geldikten sonra Reyes, Forlan, Ujfalusi üçlüsünü bitirmek üzere Madrid'e uçmuştu.
Ama sadece Ujfaluji gelirken Reyes ve Forlan, Galatasaray'ı tercih etmedi. Ünal başkan belki iyi davranıyor, belki de heyecandan bitmemiş transferlerle ilgili "Bitti" gibi yorum yapıyor. Galatasaray Başkanı imza atılacak aşamada transferi açıklamalıdır. Belli ki etrafındaki insanlar kendisini yanlış yönlenlendiriyorlar. Bu durum da Galatasaray başkanına önce camianın gözünde sonra da taraftar düzeyinde puan kaybettiriyor.
Fatih Terim kampa transferlerin çoğunluğunun bitmiş olarak gitmek istiyor. Galatasaray sadece Dany'yi aldı Umut'u kiraladı. EURO 2012'de bittiğine göre hâlâ transferler gerçekleşmedi. Acaba Galatasaray yönetiminin parası mı yok? Çünkü bu zamana kadar birçok isim söylenildi, hiçbiri imza aşamasına gelmedi.

Stat için divan kurulu olağanüstü toplanacaktı iptal oldu. Stat konusundaki açıklamaları yüzünden Adnan Öztürk'ün istifa etmesi söylentileri çıkarıldı. Stat gelişmelerini nasıl yorumluyorsunuz?
Adnan Öztürk 3 Temmuz sürecinden bu yana bazı kesimlere sivri gelecek açıklamalar yaptı. Söylemleri kimine göre doğru, kimine göre hatalı kimilerine göre de yanlış olabilir. Ancak Adnan Öztürk söyleme taşıdığı kendi doğrularının altında kalmadı. Hep dik durdu eğilip bükülmedi. Stat konusunda da Adnan Öztürk ile benim görüşlerim aynı çizgidedir. Bir daha altını çiziyorum; Galatasaray'la özdeşleşmiş Türk Telekom Arena'da bir başka kulübün oynaması doğru olmaz.

Başkan Ünal Aysal " Galatasaray, seksi bir kulüptür" diyerek tartışma başlattı. Sizce neyi kastetti?
Galatasaray başkanının twitlere düşen ve rakip taraftarların alaya aldığı, hatta Galatasaray camiasının bir kısmının tepki koyduğu "Galatasaray seksi bir kulüptür" sözü tamamen bir dil sürçmesidir. Çünkü sayın Aysal yurt dışında uzun süre yaşadığı için bazı konularda yorum yaparken yabancı terimler kullanıyor. Yakın çevresiyle yaptığım görüşmede bana başkanın bu sözü aslında "Galatasaray futbolcuların gelmek isteyecekleri cazip bir kulüptür" anlamında söylemek istediğini aktardılar. Yani art niyetle söylenmiş bir söylem değil. Dediğim gibi Galatasaray başkanı çok iyi niyetli ve öfkesi olmayan bir insan. Ancak sayın başkana naçizane bir uyarıda bulunmak istiyorum; kimseyi kırmıyor, herkese konuşuyor. Ancak iş hayatında nasıl bir danışman kullanıyorsa kulüp başkanlığı sırasında da yazılı ve görsel medyaya röportaj vermeden önce bence bir danışmanı olmalıdır.

Röportaj: YILMAZ ŞENOL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor