Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

29 Eylül 2012 | Cumartesi

Tuzağa düştü

Ordu'ya gelirken G.Saray'ın kaybedeceği Selçuk İnan'ın içine doğmuş olacak ki "Çok zor maç. Eğer kazanırsak önümüz açılır" demişti.
16 Aralık 2011'de G.Saray'a kaybeden ve sonrasında evinde bileği bükülmeyen Ordu bu galibiyetle rövanşı da aldı.
G.Saraylı oyuncular bu yenilgiye," Aklımız Braga'da" gibi mazeret üretmeye kalkmasınlar.
Ciddiyetten ve "Biz bu maçı alırız" düşüncesinden uzak olan G.Saraylı oyuncular 4-4-2'nin uzmanı ve"Savunma ustası"
Hector Cuper'in tuzağına düştü.
Orduspor maç boyu enerjisini ekonomik kullanırken takım halinde yaptıkları alan savunmasıyla G.Saray'a topu kullanacak alan bırakmadı. Orduspor, top G.Saray savunmasındayken hemen önde 4 kişiyle baskı kurup Cris-
Eboue-Semih-Hakan'ı öne doğru çabuk oynatmayıp geriye, yana ve kaleci Muslera'ya pas yapmaya zorladılar, başarılı da oldular.

***

Geniş ve kaliteli kadro, rekabet adına önemlidir. Ancak bu rekabet formayı kapma konusunda kendisine hırs yapan oyuncular sayesinde anlam kazanır. Geçen sezon G.Saray'ı zirveye taşıyan en büyük etkenler, yüksek mücadele, yardımlaşma ve en önemlisi kadro istikrarıydı. Sezon başından bu yana G.Saray bu istikrarı yakalayamamanın sıkıntısını yaşıyor.
Sakatlıklar G.Saray'ı ritimsiz yapıyor. Özellikle de gol hattında ciddi bir uyum sorunu var. Umut girince Burak'ın çıkması daha doğru olurdu. Ambarat'ın sağda oynarken yerden yaptığı kesme ortalar hep tehlike yarattı. Keşke ikinci yarıya da sağda başlasaydı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor