Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

28 Ekim 2013 | Pazartesi

Büyük fark var

At gözlüğü ile maça bakarsak doğru analiz yapamayız.
Galatasaray gibi büyük bir takım 40 dakika 2-0 önde götürdügü bir maçta iki dakika içinde biri penaltıdan iki komik ve sorumsuz goller yiyemez yememeli. Üstelik bu takımın hocası artık bir İtalyan ve tam bir savunma ustası.. Galatasaray bir anda "Kompakt" oyuna dönse Kayseri tam bitecek.
İlk 30 dakikada Kayseri kalesine gol için baskı yapan bir Galatasaray izledik. Sneijder'in ve Chedjou'nun iki güzel golüne tanık olduk. Kayseri'de gol orucunu bozan Burak eğer iki pozisyonda topa vuruş konusunda tercihlerini doğru yapsaydı maç çoktan kopardı..
Kayseri'yi skora resmen Galatasaray savunması ortak etti.. Pozisyon yok, potansiyel tehlike yok Chedjou freni boşalmış araba gibi giden Ömer Bayram'ı itip göz göre göre penaltıya neden oldu.

Eli kolu bağlı
Ardından topun üstünden atlamayı düşünemeyen Dany dengeli olmadığı için golü kendi kalesine attı.. Savunma ustası Mancini'nin savunmadaki bu tür hataları affetmeyeceğini ve ciddi uyarılar yapacağını düşünüyorum.
Bir gerçek var; devre arasına kadar Mancini lig maçlarında yabancı kısıtlamasının sıkıntısını yaşayacak. Çünkü devre arası yerli ve yabancı oyuncular alınacak.
Bu süreçte Gökhan Zan, Hakan Balta gibi oyuncuların sakatlığı yüzünden Mancini'nin eli kolu bağlı olacak..
8 yabancıyla çıkılan Kopenhag ile zorunlu 6 yabancılı Kayseri maçı arasında oyun kalitesi konusunda büyük farklılık var.
Galatasaray Bruma ve Eboue'nin kanatlardaki uyum bütünlüğünü, yaratılıcığını, hücuma katkılarını Kayseri'de aradı. Dört forvetli Galatasaray kazandı ama keyif vermedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor