Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Kasım 2013 | Pazar

Muslera'yı göndermek yetmez

Size göre G.Saray'da eksik bölge neresi? Bir de sizce Eray, Ufuk, Aykut hakikaten Muslera'nın arkasını doldurabilen kaleciler mi?
Oraya da bir transfer gerekir mi?

-
Sanki içimi okudun. Ben başkanla Kopenhag maçından sonra 1.5 saat locada sohbet ettim. Muslera'nın sakatlanması söz konusu bile değildi.
Geleceği görmüşüz gibi dedi ki: "Muslera çok önemli bir kaleci.
Çok isteyen var. Ama Muslera gibi bir kaleci bulmadan Muslera'yı göndermem."
Ben de "Sadece Muslera'yı göndermeniz yetmez. İyi bir yerli kaleci almanız lazım. Yedek kaleciler çok tecrübesiz" dedim.

Başkan, Sinan'ı isterse alır
Başkan da dedi ki: "Sinan Bolat'ı istemiştim ama o dönem kabul görmemişti. Gelmeye hazırdı."
Sinan Bolat, hem milli takımda görev yapmış hem de Türk bir kaleci.
Belçika'da oynuyor; başkanla da diyalogları var. Bugün başkan istese getirir. Bence, Sinan da G.Saray'a gelmelidir. Arkadaki kaleci her zaman önemlidir. Defansa ve takıma güven verebilecek bir yerli kaleci olmalıdır.
Eray, genç bir oyuncu ama gitsin başka takıma, kiralık oynasın. Tıpkı F.Bahçe'nin Ertuğrul'u Kayseri'ye verdiği gibi. Bu güzel bir örnektir.
Bu tür oyuncuları başka takımlara gönderirsiniz, dışarıda bu oyuncular yetişirler, çok maç oynarlar, oynadıkça tecrübe kazanırlar ve eğer aşama kaydederlerse, gelip takımda kaleciliğe devam ederler.

Muslera, Ramirez'i getiriyor

Başka hangi bölgelere transfer şart?
-Başkan bana, sol tarafa ve sol beke bir oyuncu aldıklarını söyledi. Bir tanesi Ramirez. Hatta ben de "Muslera, Ramirez'i getiriyor" dedim.
İngiltere oynuyor; 23-24 yaşlarında bir oyuncu. İki kanatta bir oyuncu; çok kaliteli bir açık. Ama G.Saray'ın öncelikle yerli kadrosunu genişletmesi gerekiyor. Sol beke yabancı koyarsanız, ileride yabancıları kullanamazsınız.
G.Saray'da en az 3 oyuncu ayrılacak; 1 oyuncu da büyük bir ihtimalle kiraya verilecek. Riera ve Dany, büyük bir ihtimalle kiraya verilecek veya gönderilecek. Amrabat da kiraya verilecek. Buradan söylüyorum:
Herkes Bruma demiş; Bruma değil Amrabat. Kayıtlara baktım ben. -

Yabancı statüsü göz önünde bulundurulursa, yerli alınmalı yani?
-
Tabii ki yerli oyuncular alması lazım. Baktın Gökhan Zan gelmiyor; yerli stoper alacaksın. Eboue'de sorun yaşıyorsan sağ bek alacaksın.
Türkiye'de bu tür oyuncular var.
Bu yabancı oyunculara dünya para veriyorsun ama Türkiye'de gelecekte sana büyük hizmet edecek sağ beki de alabilirsin. "Yerli kadrosunu genişletmeniz gerekir sayın başkan" dedim.
Tam 5 yerli oyuncu gelecek Ünal
Başkan da bana dedi ki: "4 tane yerli alacağız. Kaleciyi de katarsak 5 tane yerli olacak."

Yani Galatasaray'ın kadrosunda bir değişime ihtiyaç şart mı?
-G.Saray'ın bu yaşlanan kadrosu içerisinde bir değişime ihtiyacı olduğuna ben de katılıyorum. Ara transferde yerli oyuncuların alımı konusunda, Galatasaray Yönetimi ve başkanın danışmanları bu işi üstlenecekler.
Ama yerli-yabancı oyuncu konusunda da Mancini'nin fikri alınarak bu transferler yapılacak.
Dolayısıyla Galatasaray'ın ilk yarı bitimine kadar, 9 puandan fazla Fenerbahçe'nin gerisinde olmaması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor