Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

01 Kasım 2014 | Cumartesi

'Hepimiz Sabri'yiz'

Bir teknik adam, bir duruş sergilerken her oyuncuya hem yararlı olduğunu hissettirecek hem de vazgeçilmez olmadığını hatırlatacak. Bu uygulama ancak işler iyi giderken, iyi sonuçlar alırken dikkafalık yapan oyuncu için yapılır. Prandelli, Kasımpaşa maçına bıçak sırtında çıkacağını bildiği halde 'kumar' oynayıp takıma disiplin gösterisini Sneijder üzerinden yaptı. Prandelli, Muslera, Telles ve Chedjou dışında Galatasaray'ı sahaya yerli oyuncu grubuyla çıkardı. Fenerbahçe'ye iki muhteşem gol atan Sneijder'i kulübeye çekmek akıl tutulmasıydı.
Prandelli'nin aklı yerinde olmadığı için nasıl karar vereceğini bilmiyor.. Bir disiplin gösterisi yapılacaksa Prandelli "Ben almadım" dediği Pandev ile Dzemaili'yi tribüne gönderseydi.
Prandelli'nin doğrusu, Sabri'nin ilk 11'de başlamasıydı. Kızarsınız, söylenirsiniz, ıslıklarsınız ama kimse Sabri'nin Galatasaraylılık ruhunu tartışamaz. Sabri'nin yürekli oyunu, isteği, çalışkanlığı ve mücadele gücü maç boyu Galatasaray'a yansıdı. Çünkü futbol zeki ve yürekli oyuncularla oynanır.. .

Prandelli'nin uyarılması lazım
Zeki oyuncu top tutar, arkadaşının yerini doldurur, tek pas oynar, topu nereye atacağını bilir. Yürekli oyuncu da kaybetmeme ruhunu sahaya yansıtır..
Prandelli ilk kez erken değişiklik yaparak Sabri gibi yürekli ve çalışkan Umut ile Sneijder gibi rakip üzerinde baskı kuracak zeki ve yaratıcı bir oyuncuyu oyuna alınca Galatasaray ikinci yarıda Kasımpaşa'yı sahadan sildi.
Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak Florya'da kadro istikrarını koruması için Prandelli'yi uyarmalıdır. Çünkü İtalyan hocanın sezon başından bu yana en büyük defosu sürekli kadro değiştirmesidir.
Bu kadro; Muslera-Sabri, Chedjou, Semih, Telles-Selçuk, Melo-Umut, Burak, Sneijder, Olcan olmalıdır. Tarık, Hamit, Emre, Bruma ve Hakan Balta sonradan girebilecek oyunculardır. Pandev ile Dzemaili Galatasaray'ın oyuncuları değildir.
Ayrıca Prandelli, Umut-Burak ikilisini birlikte oynatmaktan artık korkmamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor