Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

04 Haziran 2015 | Perşembe

Tarih yazdılar

Alkışlar Galatasaray'a... Helâl olsun Bursaspor'a... Hamza Hoca'nın ve Şenol Güneş'in oyuncuları bizlere finale yakışır oyun izlettirdiler.
Hem G.Saray hem de Bursaspor kazanmak adına hücum futbolunu tercih etti.
Zafer G.Saray'ın oldu ama Bursasporlu oyuncular da kupayı kazanmayı hak eden bir alın teri döktü. Kralların düellosu vardı; Kral Burak "hat-trick" yaparak birbirinden güzel 3 gole imza atarken, ligin gol kralı Fernandao belki tek gol attı ama birçok pozisyonda Galatasaray kalesinin direklerine takıldı. Sonuçta; kaptan Selçuk ve arkadaşları 15 yıl sonra bu sezon hem şampiyonluk kazanarak hem de kupa alarak Galatasaray tarihine adlarını altın harflerle yazdırdı.

Sinan kalesinde devleşti
Maçın hikayesini yazarsak; top iki kalede adeta mekik dokudu. Biz yüksek tempodaki oyunu takip etmekten yorulduk, sıcak havada oyuncular koşmaktan yılmadılar. Belluschi, Josue, Bakambu ve Volkan Şen'in sürüklediği Bursa, Fernandao ile rakibi yıprattı. Şampiyonluk bulutlarının üzerinde gezen Galatasaraylı oyuncular yedikleri erken penaltı golünden sonra kendilerine gelip oyuna mücadele, akıl ve tecrübe koydu. İlk dakikada gördüğü sarıdan sonra Sabri ile önce kavga eden ardından barışan Melo maç boyu sakin kalarak orta alanı kontrol etti, savunmanın önünde dalgakıran oldu.
Büyük futbolcular büyük maçlarda sahneye çıkarmış; Selçuk, Sneijder ve Burak kaleci Sinan Bolat ile geceye damgasını vuran oyunculardı. Ligin son haftalarda gol krizi yaşayan Burak Yılmaz yaptığı doğru koşular sayesinde alkışlanacak 3 mükemmel gole imza attı. Kaleci Sinan'ın içine adeta Muslera kaçmış gibiydi. Galatasaray ile son maçına çıkan Sinan kalesinde devleşti ve tüm savunmaya güven verdi.
Bu başarıda başkan Dursun Özbek'in payı da var. Ancak yeni yöneticiler iki şampiyonluk kazanan bir takım aldıklarını unutmasın ona göre çalışsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor