Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

29 Temmuz 2015 | Çarşamba

Galatasaray'ın olmazsa olmazı Melo

Hamza hoca Nice maçında Muslera ve Semih hariç "Şampiyon" kadroya Podolski'yi ekledi. Anladığım kadarıyla sistem ağırlıkla 4-2-3-1 olacak; Burak tek forvet oynayacak kanatlarda Yasin-
Podolski
ikilisi değişerek oynayacak.
İlk onbire baktım; Eray, Telles ve Yasin dışındaki oyuncuların yaş ortalaması: 31,1. Bu yaştaki takımların forma girmesi zaman alır.
Oyuncuların fizik kalitesi ve saha içi uyumu maç oynadıkça yükselir.
Galatasaray'ın daha fazla maç oynamaya ihtiyacı var. Bu fiziksel eksiklik Sneijder, Podolski, Selçuk, Burak ve Chedjou'ya bakınca net görünüyor.
Nice gibi atletik yapılı oyunculardan kurulu ekip fiziksel zaafiyet yaşayan Galatasaray'a top yapma imkanı vermediği gibi pozisyona bile ürettirmedi. Ayrıca ideal kadrolu Galatasaray tempo olarak Nice'e karşılık veremedi, ezildi ve sinirlendi.

Acilen 3 transfer şart

Nice'e farklı kaybetmek dilerim sezon öncesi son uyarı olur ve ayakları yere bastırır. Galatasaray'ın acilen üç yere transfer ihtiyacı var.. 1-İyi bir hücum sağbeki alınmalı. Sabri ile Tarık ikilisi atletik ve hızlı oyuncular karşısında pasif kalıyor.
2-Rakip savunma önünde duvar olup top tutacak ve takımı öne çekecek bir golcü şart. Bunu Podolski zorunluluktan yapar. Poldi'nin gerçek yeri kanatlar. 3-Melo giderse Galatasaray'ın orta alanı kesin çöker. Ya kalması için ikna edilmeli. Ya da Melo tarzı hırslı, agresif, oyunun yönünü çabuk değiştirecek bir oyuncu alınmalı. Hamit, Bilal, Yekta hatta Carole bu görevi sadece yapmaya çalışır. Ama asla bir Melo olamazlar. Çünkü Galatasaray'ın şifresi Melo.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor