Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

30 Ağustos 2015 | Pazar

Bu kez adaletliydi

Victor Hugo şöyle der: "İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır.."
Sivas ve Osmanlı maçlarında Hamza Hoca kadro oluşumunda adil davranmayınca Galatasaray sadece 1 puan aldı.
Hamza Hoca'yı geçen sezon büyüten ve alkışlatan en büyük güç oyuncularına samimi ve adaletli davranmasıydı. Melo'nun Selçuk'la yeniden buluşması orta sahanın dengeye kavuşmasını sağladı. Selçuk da Melo sayesinde pas organizasyonunda yeniden özgürce "Aktif" rol üstlendi.
Telles'in yerine Carole'un oynaması Galatasaray'ın dengeli ve etkili atak yapmasını sağladı. Hamza Hoca nedense Osmanlı maçında Telles'i çıkarıp Carole'u oyuna almayı düşünmedi. Medyanın "İlk onbirde olmayacak" dediği Umut'u Hamza Hoca'nın oynatması tamamen milli oyuncuyu kaybetmemek adınaydı ve çok doğruydu..
Konya maçına çıkarken Galatasaray, "Gol pozisyonu üretmekte, en çok şut atmada, 951 isabetli pasla, isabetli orta yapmada, topla oynamada" tüm takımların önündeydi.. Sonuç; 2 maçta 1 puan.
Galatasaraylı oyuncular "Kazanma baskısı" nedeniyle iştahlı, coşkulu, çalışkan ve disiplinliydi. Burak'ın erken golü sonrası hücum ve oyun üstünlüğünü Galatasaray eline aldı. Golde Burak'ın kafa vuruşu, Sabri'nin yine adrese teslim pasının güzelliği vardı ama Melo'nun ani bir hamleyle topun yönünü ters kanada çevirmesi Konya savunmasının pozisyon almasını engelledi.

Fırat'ın çıkmayan kartları

Burak ve Podolski'nin gol vuruşu yapacakları pozisyonlarda ısrarla Sneijder'e gol attırmaya çalışmaları anlamsızdı. Bu tür jestler skor avantajı garantiyse yapılabilir.
Semih'in attığı gol Allah'ın adaletiydi. Çünkü Konya'nın Meha'nın mükemmel vuruşuyla attığı frikik golü öncesinde Semih'in Vedat'a faulü yoktu..
Hamza Hoca'nın ikinci yarı Konya'nın göbekten etkili gelmesi üzerine tek forvete dönüp Umut'un yerine Emre Çolak'ı alması doğru bir hamleydi. Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra takım halinde skoru korumaya çalıştı. Sneijder'in son dakikalarda attığı iki şık golle iyice rahatladı.
Hamza Hoca ve oyuncuları Konya'da eleştirilerin önünü kesen çok kritik ve çok değerli bir galibiyet aldı. Fırat Aydınus "Öğretim üyesi" gibi maç yönetiyor. Carole'u ayağa basmadan ve 2. sarıdan attı. Ali Turan'ın Umut'un tendonuna basmasına kart çıkaramadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor