Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

07 Şubat 2016 | Pazar

Ruhsuz oyun

Aykut Kocaman'ın "Pas takımı" yaptığı Torku Konyaspor "Kompakt futbol" anlayışı içinde ilk yarıda Galatasaray'la kedinin yumakla oynadığı gibi oynadı.. Konyalı futbolcular kendi evlerinde bile bulamadığı paslaşma rahatlığını TT Arena'da zaman zaman şova dönüştürdü. Konyalı oyuncular rahat paslaşmanın yanında önde de baskı yaparak Galatasaray'ın savunmadan oyun kurmasına izin vermediler. Sneijder, Selçuk, Donk ve Yasin topla buluştuklarında hemen iki ya da üç Konyalı oyuncunun baskısıyla karşılaştılar. Konya savunması sakatlanıncaya form grafiği yükselen Sinan Gümüş'ün hızlı bindirmelerine ve içeri çalım atıp şut denemesine izin vermediler. Yasin de boş alanda yakaladığı topları hızlı hücuma taşıyamayınca Galatasaray Konya kalesinde tek pozisyon bile üretemedi.

Film izler gibiydiler
Galatasaraylı oyuncular ilk yarı boyunca Konya'nın rahat paslaşmasını film izlerken gibi seyrettiler. Bu kadar teslimiyetçi bir ruh hali olur mu? Bir oyuncunun aklına "Biz de basalım. Agresif oynayıp rakibi bozalım" düşüncesi gelmez mi? Bir yarıyı Galatasaraylı oyuncular çöpe attı. İkinci yarı üzerindeki ruhsuzluğu atan, mücadele etmeyi nihayet aklına getiren bir Galatasaray sahada vardı.. Sneijder, Olcan, Sabri şut denemelerinde kaleyi bulamadı. Olcan'ın kafa vuruşunda topun üst direğe çarpması Galatasaray'ın maç boyu yakaladığı net pozisyonuydu. Galatasaray'ın mehter takımını andıran "İstikrarsız oyun" anlayışına Denizli de çözüm bulamayacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor