Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

21 Nisan 2019 | Pazar

5'te 5 yetmez

Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'ın haklarını çiğneyen hakem zihniyeti Türk Telekom Stadı'nda Kayserispor'un canını yaktı. Galatasaray bu tür haksızlıklara ihtiyacı olmayacak bir oyunla maça başladı. Ndiaye'nin laubaliliği sonucu kaptırdığı topta golü yiyen Galatasaray bir dakika içinde Diagne'nin kaliteli gol vuruşuyla eşitliği sağladı. Kayseri'nin hedefi önce Galatasaray'ı durdurmak sonra kontrataklarla avlamaktı. Galatasaray hücum zenginliği yaşarken Kayserispor; Kravets, Chery ve Umut ile ayağına gelen şansları değerlendiremedi. Emre Akbaba'nın topa vurduktan sonra Sapunaru'ya yaptığı hareket bence çok sertti. Hakem Arda Kardeşler pozisyonu net süzememiş olacak ki sarı kart gösterdi. Kafamdaki soru VAR devreye girerek hakemi uyarmalı mıydı?
Kayseri 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray oyunun kontrolünü eline aldı. Diagne'nin penaltı golü öncesi sarı kartlı Lopes'in Belhanda'nın şutunu elle kesmeye çalışması tam bir ahmazlıktı. Hem kendini hem de takımını yaktı. Galatasaray skor avantajını eline geçirdikten sonra Kayserispor farkın büyümemesi için kapanarak ve rakibe geniş alan vermeyerek oynamaya gayret etti. Haftalardır forma şansı bulamayan Nagatomo'nun gol atması kendisine ciddi bir moral oldu. Ancak Japon oyuncunun maç eksiği o kadar belli oluyordu ki Kayserispor, sayısal olarak eksilmeden önce tüm ataklarını Galatasaray'ın sol tarafından gerçekleştirdi. Feghouli'nin Terim'e gidip, "Oynamak istiyorum" demesi alkışlanacak bir hareket. Çünkü Cezayirli yıldız Galatasaray'ın hücum bölgesindeki en yaratıcı en çalışkan ve en etkili oyuncusuydu. Galatasaray bu galibiyetle yarışta kaldı ancak şampiyonluk şansı sarı kırmızılı takımın elinde değil. Terim ve öğrencileri Başakşehir kaybetmediği sürece beşte beş yapsalar da yetmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor