18 Eylül 2012 | Salı

Yük Fernandes'te

Aslında Beşiktaş'ın bu sezon oynayacağı tüm maçlarda ana konumuz değişmeyecek. Fernandes.
Oynamayacağı maçlarda da konu o olacak.
Dün gece Beşiktaş'ın kazanmasında başrolü oynadığını söylemek yetersiz kalır. İki duran topla pek de istenen yönde gitmeyen bir karşılaşmayı Portekizli dışarıdan bakıldığında farklı kazanılmış bir maça çevirdi.
İlk yarıdaki Beşiktaş iki pası yan yana yapamayan, telaşlı bir takımdı. Fernandes'le arkadaşlarının bağlantısı kesilmişti. Fernandes ilk 45 dakikanın tek ciddi pozisyonunu yakalayan adamdı.
Beşiktaş'ın Karabük deplasmanında kazanmasında pay sahibi olan kanatlar işlemiyordu. Köksal, Hilbert'in ileri çıkmasına izin vermedi.
Alman, ilk yarıda 2-3 kez orta sahayı geçebildi. Onlarda da rakip yarı alanın ortasından ötesini göremedi. Elazığ ilk yarıda takım savunmasında iyiydi ama hücumda Zaki'yle Tumyaşamlarında ilk kez karşılaşmış gibiydi.

Yardımcı aranıyor
Aybaba etkisiz kalan Batuhan'ı çıkarıp Almeida'yı oyuna aldı.
Ama Necip'in golü gelmese Elazığspor'un oyun bozan orta sahası gevşemeyecekti. Golden sonra orta sahayı kolay geçmeye başladı Beşiktaş. Fernandes de sazı eline alınca gerisi kolay oldu.
Beşiktaş'ın yaşayabileceği standart sorun belli. Çok koşan ama hücum verimi az orta sahanın yükü tamamen Fernandes'in üzerine atması. Takım savunmasını katı şekilde ve iyi yapan rakipler çok baş ağrıtacak. Bu yüke yardımcı orta saha oyuncuları aranıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor