29 Eylül 2012 | Cumartesi

Satranç Cuper'in

İtalya Ligi ya da bilinen adıyla Serie A son dönemde gündemden düşse de taktiksel varyasyonların en çok kullanıldığı şampiyona hala orada. Çizme'de teknik direktörlük yapmış ve hatta Milano derbisinde karşı karşıya gelen iki futbol adamı Karadeniz'de birbirlerini bulmuştu.
Birbirlerini nasıl analiz ettiklerini merak ediyorduk doğrusu.
Hector Cuper maça beklendiği gibi geride değil önde müthiş bir baskıyla başladı. Galatasaray savunmasının kenarlarda ileriden hiç yardım almadığını fark etmiş olacak ki çaktırmadan değil bayağı da çaktırarak Monje gibi, Umbides gibi oyuncularla buralara çalışmaya başladı Orduspor.
Basit gibi görünen bir taç G.Saray kalesinde gol oldu. Hasan'ın bu vuruşu büyük usta Tanju Çolak'a selam çakıyordu.

Braga maçı başka
İlk yarının son 15 dakikasında biraz daha toparlanmış bir Galatasaray vardı. Ama adam paylaşımını iyi yapan Orduspor savunması, Elmander ve günün etkisiz isimlerinden Burak'a gol şansı fazla vermedi. İkinci yarıda ise Orduspor panikten sıyrılmış, kontratakları iyice istediği gibi yapan takım görünümündeydi. Hamit'in sakatlığıyla Eboue çaresiz kalmıştı. Diğer tarafta ise Amrabat sahanın en kötüsü olarak kendisini olumsuz şekilde belli ediyordu. İkinci golün gelmesi ve G.Saray'ın namağlup unvanının gitmesi sürpriz olmadı. Bu maç başka, Braga maçı başka. Arena'nın atmosferi bir başka. Kanat savunması sıkıntısı Braga maçına yansırsa işler sıkıntılı olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor