04 Kasım 2013 | Pazartesi

Tren kaçıyor

Beşiktaş'ın ligin ilk 4 haftasında herkesi hayran bırakan serisinin en büyük nedeni oyunu birlikte ve hızlı oynamasıydı. Özellikle sağda Gökhan, solda Olcay'ın, ki geçen sezoki kadar formda değildi, enerjileri fark yaratıyordu.
Fernandes'in ustalığı, Atiba'nın Veli ile birlikte her deliği kapatması bunlara eklenince oyun tadından yenmiyordu.
Ama şimdi durum farklı.
Beşiktaş'ın dün tempo yükselttiğinde pozisyon ürettiğini gördük.
Ama bu sürekli değil arada bir gerçekleşti. İlk yarıda tempo sadece 35-40 arası arttı. Orada da iki fırsat kaçtı.
Yine ilk 45'te Karabükspor forvetinin öndeki baskısı hücum organizasyonlarının başlamasını geciktirdi. İkinci yarıda Atiba'nın sağ bekten orta sahaya geçişi bir hareket getirdiyse de bu kez Veli'nin çıkışıyla rakip kontralar buldu.

LuaLua'yı kullanamadılar
Beşiktaş'ın sorunlarından birisi kenar beklerini hücuma az katılımı. Motta iyi hoş ama 90 dakikada Karabük gibi ligin alt bölümünde bulunan bir rakibe karşı bile fazla çıkmadı. Serdar iyi niyetli ama bu konuda yetersiz. Böyle olunca Gökhan ve Olcay'ın da form düşüklüklerini göz önüne aldığımızda ortaya kısır bir tablo çıktı.
Oğuzhan ve Fernandes, bu takımın yaratıcı ikilisi ama dün akşam arada bir bu yeteneklerini gösterdiler. Ne zaman bu oyuncular ataklarda hızlı düşünüp topun yönünü değiştirdi, o zaman Beşiktaş için umut belirdi. Almeida bu durumda etkili olamazdı.
Karabükspor orta sahayı genelde kalabalık tutup önde baskı uygulamaya çalıştı. Ancak onların da en büyük sıkıntısı Beşiktaş'a yeterli sayıda kontratak yapamaması ve LuaLua'yı kullanamamasıydı.
Yine de maçın en net pozisyonlarından birini İlhan'la onlar kaçırdı.. Ama buradan genç İshak'ın kornerlerine şapka çıkardığımızı belirtelim.
Beşiktaş maç kazanmakta zorlanıyor. Tamam cezaları var.
Ama tren kaçmak üzere!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor