14 Haziran 2018 | Perşembe

Kupaların kupası

İlkokul 5'inci sınıftayım. Okulun son günleri. Stres altındayım.
Anadolu Liseleri sınavını kazanmaya programlanmışım.
Kazanırsam hayat değişecek.
İçimi kıpır kıpır ettiren bir şey var diğer yandan. 1982 Dünya Kupası.
Bir öncekini de izlemişim ha! 1978'i de hatırlıyorum. Rensenbrink'in finalde direkten dönen topunu unutmuş değilim. Ama şimdikinin farkı var. Artık daha çok anlıyorum futbolu.
Bir kere ofsaytı çözmüşüm.
Bir cumartesi sabahı heyecanla gazete almaya çıkıyorum. Neden ben? Çünkü o gün, aldığımız gazetede, Dünya Kupası'na katılan takımların oyuncularını forma numaralarıyla veriyor ek olarak.
Sokağın köşesindeki Faik Bakkal'a gidiyorum. İçeri giriyorum. Gazeteyi istiyorum. Parayı uzatıyorum ve gazeteyi alıyorum. İçine bakmıyorum gazetenin. Eve geliyorum.
Geliyorum da… Gazeteyi açıyorum.
Ortada bir ek falan yok. Gazetenin her yerine bakıyorum. I-ıh. Hemen bakkala geri gidiyorum. Lakin öğreniyorum ki ek ona gelmemiş.
Biz hep alışığız!
Kaldım mı ortada? Gazete evde.
Cepte para yok. 11 yaşında hayatımın ilk ve son sahtekarlık planını yapıyorum.
Ocean's Eleven falan hak getire. Daha ilerideki diğer bakkala uzanıyorum. Annemin gelip oradan sabah gazete aldığını ve içinden ek çıkmadığını Oscar'lık bir performansla anlatıyorum bakkala. Çocuk halime dayanamıyor ve bir gazetenin içinden eki çıkarıp veriyor.
Dünya Kupası heyecanı dediğimiz şey işte bu.
4 yıl önce Almanlar kazanmıştı. Ne var ki en son 1958 ve 1962 kupaları art arda aynı takım (Brezilya) tarafından kazanılmıştı. Löw ve öğrencileri değiştirebilirler mi tarihi?
Brezilya 4 yıl önce Almanlardan evlerinde 7 yemişti. Neymar ve arkadaşları, bu kez çok ama çok iddialı.
Arjantin 4 yıl önce finalde kaybetti.
Hala ellerinde Messi var. Sampaoli gibi orijinal bir teknik direktörleri de var. Ama kadroları tartışılıyor.
İspanya yenilendi ama turnuva öncesi hoca krizi yaşıyor.. Fransa, eğer Deschamps fren olmazsa müthiş kadroya sahip. Şampiyonluk adayı bu 5 takım. Ne var ki Portekiz, İngiltere, Belçika, Uruguay gibi ekipler, bu takımlardan bazılarını taca atabilir.
İtalya'yı bu yazıda arayanlar varsa elemeleri geçemediler. 60 yıl sonra ilk kez başka takımları tutacaklar. Biz ise alışığız bu duruma öyle değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor